Se scot samburii, iar prunele se taie jumătăți.
Se lasă prunele la scurs pe o sită. Tava se unge cu grăsime. Cuptorul se preîncălzește.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Într-un vas de mixare se freacă spumă untul (sau margarina) folosind mixerul cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul și aroma amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt la viteză medie. Compoziția de aluatul obținută se întinde în forma de copt și se nivelează. Se introduce tava în cuptor și se coace pentru 20 de minute.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Prunele se repartizează uniform peste blat.
Albușurile se bat spumă tare. Gălbenușurile și zahărul se freacă spumă cu mixerul (cu paletele de batere). Se încorporează în masa de gălbenușuri scorțișoara și smântâna. În continuare se încorporează spuma de albușuri. Sosul obținut se toarnă peste prune. Se presară alunele și continuă coacerea pentru aprox. 30 de minute.
Tava cu prăjitură se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri