Flag

Prăjitură cu ciocolată, fără zahăr

8 bucăți
Ușoară
70
Un desert perfect echilibrat, prăjitura cu ciocolată fără zahăr și fructe de pădure vă va cuceri cu gustul său.
Cui nu-i place ciocolata? Dar dacă vă spunem că vă puteți bucura de un desert delicios și bogat în ciocolată, fără să vă faceţi griji din cauza zahărului? Gustul bogat de ciocolată, completat de note subtile de vanilie și migdale, se împletește armonios cu prospețimea fructelor de pădure.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Sugestie: Această rețetă este potrivită și pentru dieta KETO și pentru diabetici. Cu toate acestea, dacă nu doriți neapărat o rețetă fără zahăr, ea se poate adapta extrem de ușor, înlocuind foarte simplu eritritolul cu aceeași cantitate de curmale.
În funcție de anotimp, se pot folosi pentru decorare și vișine sau căpșuni proaspete.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs!
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru blat
Formă rotundă de copt cu margine detașabilă, cu diametrul de 20 cm
Hârtie de copt
Cântar de bucătărie
Vas de mixare
Mixer cu palete de batere
Spatulă
Tel
Cuțit paletă

Ingrediente

Pentru blat
2ouă
100 gEritritol (îndulcitor)
1 prizăsare
10 picăturiEsență de vanilie Dr Oetker - fiole
100 gmigdale măcinate
25 gCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
1 lingurițăPraf de copt Dr. Oetker
70 mlBăutură din soia Inedit simplă
20 mlulei de nucă de cocos
Pentru cremă
1 buc.avocado bine copt
10 gCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
20 gEritritol (îndulcitor)
Pentru decorare
40 gafine
30 gcoacăze roşii
Petale de flori comestibile

Afișare produse

Picture - Esență de vanilie Dr Oetker - fiole
Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
1

Pentru blat

Se preîncălzește cuptorul (la 180°C, pentru cuptor electric sau cuptor cu gaz). 
Se tapetează baza formei rotunde de copt cu margine detașabilă cu hârtie specială de copt. 
Într-un bol, se separă gălbenușurile celor 2 ouă de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, se bat spumă albușurile de ou, împreună cu 100 g de Eritritol și un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă separat, împreună cu 10 picături de esență de vanilie. În compoziția de gălbenușuri se încorporează și migdalele măcinate, 25 g pudră de cacao neagră și praful de copt, apoi se adaugă treptat băutura de soia și uleiul de cocos. La final se încorporează încet în compoziție și albușurile spumă, se amestecă bine totul și se toarnă în forma de copt. Blatul astfel rezultat se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului, circa 30 de minute, apoi se lasă să se răcească.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 30 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Pentru cremă

Între timp, pentru pregătirea cremei, se scoate sâmburele din avocado (fructul trebuie să fie foarte bine copt), se pune pulpa de avocado într-un vas de mixare și se pasează bine, adăugând 10 g pudră de cacao neagră și 20 g eritritol. 
Se mixează totul foarte bine până crema se omogenizează complet.

3

Montare și decorare prăjitură cu ciocolată

Se scoate blatul din forma rotundă detașabilă și se îndepărtează hârtia de copt. Cu ajutorul unei spatule sau cu lama unui cuțit se repartizează uniform crema de ciocolată pe toată suprafaţa blatului. 
Tot cu spatula sau cu ajutorul unei furculițe, se pot forma pe suprafața cremei forme vălurite, pentru a crea un efect estetic cât mai reușit.
Se decorează la final, pe deasupra, cu coacăze roșii, boabe de afine și petale de flori comestible.

  • Sugestie: Această rețetă este potrivită și pentru dieta KETO și pentru diabetici. Cu toate acestea, dacă nu doriți neapărat o rețetă fără zahăr, ea se poate adapta extrem de ușor, înlocuind foarte simplu eritritolul cu aceeași cantitate de curmale.
    În funcție de anotimp, se pot folosi pentru decorare și vișine sau căpșuni proaspete.
  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs!