Flag

Chec vegan cu lămâie

8 - 10 felii
Ușoară
80
Acest chec vegan cu lămâie are o un gust delicios și este și foarte ușor de făcut!
Descoperiți savoarea irezistibilă a checului vegan cu lămâie, un desert plin de prospețime și aromă. Acest deliciu este preparat cu lapte de soia, care îi conferă o textură moale și cremoasă și este îmbogățit cu zeamă de lămâie pentru o notă acidulată distinctă. Migdalele măcinate adaugă o textur...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru chec vegan
225 mllapte de soia
30 mlzeamă de lămâie (zeama de la o lămâie)
180 gfăină
0,5 plicuriPraf de copt Dr. Oetker (o linguriță)
75 gmigdale măcinate
225 gzahăr pudră
coajă rasă de lamâie (de la două lămâi)
125 mlulei
5 mlEsență de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Pentru glazură
Zeama de la o lămâie (de la două lămâi)
100 gzahăr pudră
Pentru decorare
60 gzahăr pudră
1 lingurăapă (15 ml)

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker (o linguriță)
Picture - Esență de lamâie 38 ml Dr. Oetker

Preparare chec vegan cu lămâie

1

Se preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilație sau treapta 4 la cel cu gaz). Se unge și se tapetează o formă de chec pentru 900 g. Se amestecă laptele de soia cu zeama de lămâie până ce începe să se prindă și să se îngroașe. Se lasă deoparte.

2

Într-un bol mare se amestecă făina, migdalele mărunțite, praful de copt și zahărul pudră până la omogenizare.

3

Se adaugă coaja rasă de lămâie, extractul de lămâie și amestecul de lapte de soia. Se amestecă până ce se obține o compoziție omogenă, legată.

4

Se toarnă compoziția în forma de copt și se nivelează. Se coace 60-80 de minute până ce capătă o culoare maro-aurie. Checul este copt dacă o scobitoare introdusă în centrul checului este scoasă curată, fără urme de aluat lipit.


Glazură
5

În timp ce checul se coace, se poate prepara glazura. Pentru aceasta se amestecă zahărul cu zeama de lămâie și se lasă deoparte. După ce checul s-a copt, se toarnă glazura. Se lasă să se înmoaie și să se răcească.
 


Decorare chec vegan cu lămâie
6

După ce checul s-a răcit, se amestecă 60 g de zahăr pudră cu o lingură de apă pentru a obține o glazură care curge. Se stropește cu această glazură checul și se presară cu coajă rasă de lămâie.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.