Flag

Brioșe vegane Red Velvet

12 bucăți
Ușoară
35
Brioșele vegane Red Velvet - un desert elegant și delicios, cu o culoare vibrantă și o textură catifelată, perfecte pentru orice ocazie specială.
Descoperiți farmecul și eleganța brioşelor vegane Red Velvet, un desert care reinventează clasica prăjitură Red Velvet. Aceste minunate brioşe se remarcă prin culoarea lor vibrantă și prin gustul bogat, oferind o combinație perfectă de cacao și vanilie. Textura este incredibil de moale și aerată....
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
100 gfulgi de ovăz
100 gfulgi de ovăz măcinaţi
50 gorez cu bob lung măcinat
65 gstevia
1Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă
Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
1 plicPraf de copt Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
1 lingurăulei de nucă de cocos
220 gapă
Pentru cremă
3ciocolate albe
aquafaba (apa de la 1 conservă de fasole albă)
Pentru decor brioșe vegane
Fondant Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker şi de alte culori (albastru, verde etc)
Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker
Ornamente Fulgi Îndulciți

Afișare produse

Picture - Esență de vanilie Dr Oetker - fiolă
Picture - Esență de portocale 38 ml Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Fondant Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker şi de alte culori (albastru, verde etc)
Picture - Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker
Picture - Ornamente Fulgi Îndulciți
1

Aluatul

Pentru început, se macină fulgii de ovăz, apoi orezul, până se obțin 2 făinuri fine. Într-un bol, se pun toate ingredientele uscate, esențele, colorantul și uleiul. Treptat, se adaugă apa, prima dată doar 200 g (atenție: grame, nu mililitri!) și dacă aluatul nu e destul de lichid, se mai adaugă încă 25-50 ml. 
Se ia o tavă de brioșe, care se tapetează, la alegere, cu hârtii sau forme de silicon, ori se dă cu puțin ulei din spray. Se umple fiecare formă, dar nu chiar până în margine, ca să nu iasă brioșa din formă. Tava se introduce la cuptor, la temperatura de 180°C, timp de 35 min.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 35 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Crema

Prima dată se topește ciocolata la bain-marie: ciocolata se pune la aburi doar după ce apa deja fierbe. Între timp, se separă fasolea de lichid. Lichidul se pune într-un bol mai adânc, pentru a se bate mai ușor. Ca să se obțină o spumă tare, trebuie respectată regula de batere a aquafabei, și anume: la început se bate timp de 2 minute pe treapta medie, nu la viteză maximă! Apoi se crește viteza la maximum, pentru 3 minute, iar după aceea se trece iar pe viteza medie, pentru 2-3 minute. Procesul se reia până se însumează 10-12 minute, dar nu mai mult, pentru că se poate tăia spuma. 
Apoi se pune ciocolata topită și puțin răcită peste spuma de aquafaba și, cu mare grijă, se amestecă folosind o spatulă, până se omogenizează totul. Dar, atenție, să nu se amestece prea mult în compoziție!
Când e gata crema, se pune cca 5 minute la rece. 

3

Decorarea brioșelor vegane Red Velvet

Cand s-au răcit brioșele și după ce crema s-a întărit puțin, se decupează interiorul brioşei care se va umple cu crema întărită. De asemenea, se va unge puţin deasupra brioşei pentru a fixa fondantul. 

4

Modelul de om de zăpadă

Prima dată colorăm fondantul cu coloranţi după preferinţă, apoi se lasă aproximativ 2 minute la uscat. Cu ajutorul unui pahar, se decupează un cerc din fondantul alb. Apoi, alegem o culoare şi mai decupăm un cerc pe care îl tăiem în 2. Acesta va forma „căciula”. Se aşază pe jumătatea cercului. Pasul următor este să formăm pomponul şi împletitura de la margine. Pomponaşul este o biluţă lipită cu foarte puţină apă şi înţepată cu mai multe scobitori. Pentru împletitură, formăm un „şnur” din fondantul pe care îl îndoim şi răsucim. Şi pe acesta îl lipim cu foarte puţină apă, cu ajutorul unei pensule scurte. 
Pentru ochişori, se va colora fondantul cu albastru închis şi se vor forma 2 biluţe mici. 
Pentru expresia facială şi bujori, se va apăsa puţin cu o scobitoare, iar pomeţii se vor colora cu degetul puţin tamponat în colorantul roşu. 

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.