Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură cu vișine și aluat sfărâmicios

Cu fructe

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură cu vișine și aluat sfărâmicios

Pentru aluat:

150 g făină
1 vârf de cuțit Praf de copt Dr. Oetker
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 priză sare
1 ou
100 g unt sau margarină moale

Pentru umplutură:

1 kg vișine
100 g zahăr
20 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
despre 1 lingură zahăr

Pentru aluatul sfărâmicios:

150 g făină
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 g unt sau margarină moale

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul și untul sau margarina. Ingredientele se frământă cu mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză mare. Se continuă apoi frământarea manuală pe un blat tapetat ușor cu făină, până se obține un aluat omogen. Dacă aluatul se lipește, atunci se împachetează în folie de prospețime și se păstrează un timp la rece.

2

Trei sferturi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei rotunde de copt (cu Ø 26 sau Ø 28 cm). Foaia de aluat se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiță. Se fixează marginea formei de copt. Din restul de aluat se formează un rulou care se întinde pe marginea formei de copt, pe toată circumferința acesteia (înălțimea aluatului circa 2 cm). Forma se introduce în cuptor și se pre-coace.

Cuptor electric 200 °C

Cuptor cu aer cald 180 °C

Durată de coacere: despre 10 - 12 Minute

3

Forma se așază pe un grătar de bucătărie lasând prăjitura să se răcească.

4

Pentru umplutură, se spală vișinele și se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se scot sâmburii și se înlătură codițele. Vișinele se amestecă cu zahărul și se fierb într-o oală. Se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare. Se colectează sucul rezultat și se măsoară 250 ml. In cazul in care nu se obțin 250 ml suc de vișine, se completează cu apă.

5

Amidonul alimentar se amestecă cu 4 linguri de suc de vișine. Restul de suc se aduce la fierbere. Se ia de pe foc și se adaugă amidonul, se amestecă bine și se mai dă o dată în clocot. Se încorporează vișinele, se potrivesc de gust adaugând zahăr, apoi se lasă să se răcească puțin. Umplutura se întinde peste aluatul pre-copt.

6

Pentru aluatul sfărâmicios, se cerne făina într-o oală și se amestecă cu zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă untul sau margarina. Ingredientele se amestecă omogen, folosind mixerul, spiralele de frământat, până se obține un aluat sfarămicios. Acesta se distribuie uniform peste vișine.

7

Forma de copt se reintroduce în cuptor și se coace la temperaturile indicate mai sus, pentru circa 40 de minute.

8

Prăjitura se desprinde din formă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii