Flag

Prăjitură Domino

despre 12 bucăți
Ușoară
40
Ispită dulce
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Jeleul de coacăze se poate înlocui cu alte jeleuri din fructe roșii sau chiar cu dulceață (dulceața trebuie însă strecurată).
Recipe Tips
Napolitanele pot fi înlocuite cu Musli crocant cu ciocolată Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
200 gfăină
3 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
25 gCacao Dr. Oetker
150 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
150 gunt sau margarină moale
3ouă
80 mllapte
Pentru glazurare
glazură de ciocolată amăruie
Pentru stratul de acoperire
200 mlsmântână dulce (32% grăsime)
1 plicÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
2 lingurijeleu de coacăze roșii
18 buc.napolitane (cub) glazurate cu ciocolată

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1

Formele de hârtie se așază în cele de brioșe. Cuptorul se preîncălzește.

2

Făina se amestecă cu praful de copt și cu cacaua. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă totul cu mixerul, scurt, la viteză mică. Se continuă la viteză mare, cca. 2 minute, până ce se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se repartizează în formele de brioșe, folosind două linguri. În fiecare formă se așază câte un cub de napolitană apoi deasupra se repartizează restul de aluat. Se introduce în cuptor și se coace pe grătarul din treimea inferioară.

Durată de coacere: despre 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

3

Brioșele se desprind cu tot cu formele din hârtie din tavă, apoi se lasă să se răcească, pe un grătar de bucătărie.

4

Glazura: Glazura se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj. Se taie plicul în colț și se lasă să se scurgă pe margini sau cu ajutorul unui cuțit, se întinde peste brioșe. Se lasă apoi în repaus pentru a se întări.

5

Pentru acoperire: Smântâna dulce și întăritorul de frișcă se bat spumă. Jeleul de coacăze se freacă pentru omogenizare, apoi se încorporează în frișcă. Frișca astfel obținută se pune apoi într-un poș cu orificiul stelat și se distribuie decorativ pe brioșe.

6

Decor: Se taie în diagonală 6 cuburi de napolitane și se așază peste frișcă. Brioșele se păstrează la rece până la servire.

  • Jeleul de coacăze se poate înlocui cu alte jeleuri din fructe roșii sau chiar cu dulceață (dulceața trebuie însă strecurată).
  • Napolitanele pot fi înlocuite cu Musli crocant cu ciocolată Dr. Oetker.