Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Prăjitură Domino

Ispită dulce

despre 12 bucăți

grad de dificultate redus 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitură Domino

Forme de brioșe:

Pentru aluat:

200 g făină
3 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
25 g Cacao Dr. Oetker
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
150 g unt sau margarină moale
3 ouă
80 ml lapte

Pentru glazurare:

glazură de ciocolată amăruie

Pentru stratul de acoperire:

200 ml smântână dulce (32% grăsime)
1 plic Întăritor de frișcă Dr. Oetker
2 linguri jeleu de coacăze roșii
18 buc. napolitane (cub) glazurate cu ciocolată

preparation

Mod de preparare

1

Formele de hârtie se așază în cele de brioșe. Cuptorul se preîncălzește.

2

Făina se amestecă cu praful de copt și cu cacaua. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă totul cu mixerul, scurt, la viteză mică. Se continuă la viteză mare, cca. 2 minute, până ce se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se repartizează în formele de brioșe, folosind două linguri. În fiecare formă se așază câte un cub de napolitană apoi deasupra se repartizează restul de aluat. Se introduce în cuptor și se coace pe grătarul din treimea inferioară.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 25 Minute

3

Brioșele se desprind cu tot cu formele din hârtie din tavă, apoi se lasă să se răcească, pe un grătar de bucătărie.

4

Glazura: Glazura se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj. Se taie plicul în colț și se lasă să se scurgă pe margini sau cu ajutorul unui cuțit, se întinde peste brioșe. Se lasă apoi în repaus pentru a se întări.

5

Pentru acoperire: Smântâna dulce și întăritorul de frișcă se bat spumă. Jeleul de coacăze se freacă pentru omogenizare, apoi se încorporează în frișcă. Frișca astfel obținută se pune apoi într-un poș cu orificiul stelat și se distribuie decorativ pe brioșe.

6

Decor: Se taie în diagonală 6 cuburi de napolitane și se așază peste frișcă. Brioșele se păstrează la rece până la servire.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii