Prăjitura mușuroi de cârtiță

Simplu și inedit

despre 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Prăjitura mușuroi de cârtiță

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru aluat:

125 g unt sau margarină moale
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 gălbenuș
50 g făină
4 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
10 g Cacao Dr. Oetker
75 g alune mărunțite
100 g fulgi de ciocolată
4 albușuri

Pentru umplutură:

1 borcan compot de vișine (masa netă 370 g)
2 banane
2 linguri zeamă de lămâie
500 ml Spumă pentru deserturi cu gust de Frișcă Dr. Oetker
2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker
25 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul, paletele de batere, la viteză mare. Se încorporează zahărul și zahărul vanilinat și se mixează, până când se formează o compoziție omogenă. Gălbenușurile se încorporează pe rând, fiecare gălbenuș se bate circa jumătate de minut.

2

Făina se amestecă cu praful de copt, cacaua, alunele mărunțite și cu fulgii de ciocolată și se încorporează în compoziție, în porții mici, folosind mixerul, la viteză medie. Albușurile se bat spumă și se încorporează în aluat. Aluatul se toarnă în forma de copt (unsă, Ø 26 cm) și se nivelează. Se introduce forma în cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 30 Minute

3

Blatul se lasă după coacere încă vreo 10 minute în forma de copt, apoi se scoate și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

4

Când blatul este răcit, se trasează cu cuţitul o linie de jur împrejurul prăjiturii, la 1-2 cm faţă de margine, apoi se scobeşte mijlocul (se face o adâncitură în blat). Firmiturile de aluat rezultate se pun într-un vas și se mărunțesc.

5

Pentru umplutură, vișinele se lasă la scurs într-o sită. Bananele se curăță de coajă, se taie în jumătăți (pe lungime), se stropesc cu zeamă de lămâie și se așază în scobitura din blat. Peste banane se distribuie vișinele.

6

Frișca, întăritorul de frișcă , zahărul și zahărul vanilinat se bat spumă și se așază peste fructe sub forma unei cupole (a unui dom). Peste frișcă se presară firimiturile de aluat. Tortul se lasă la rece circa 1 oră.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu