Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Praline crocante

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Praline crocante

Pentru aluat:

200 g migdale curățate de coajă și mărunțite
200 g Marțipan Dr. Oetker
100 g frișcă
50 g zahăr
25 g miere
25 g unt
1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker

Pentru decorare:

ornamente din zahăr multicolore
foi de ciocolată

preparation

Mod de preparare

1

Migdalele se caramelizează într-o tigaie, apoi se lasă la răcit într-un bol de sticlă. Se pun 50 g din cantitatea de migdale deoparte pentru a se folosi mai târziu, la decor. Marţipanul se taie cubuleţe şi se pune apoi într-un vas de mixat. Peste el, se toarnă frişca şi se amestecă cu mixerul până când cele 2 ingrediente se omogenizează. Fundul de lemn se căptuşeşte cu hârtie de copt.

2

Aluatul: Zahărul se caramelizează într-o oală, la foc mediu, după care se adaugă mierea şi untul şi se amestecă bine. Apoi se încorporează şi compoziţia de marţipan. Amestecând continuu, compoziţia astfel obţinută se lasă pe foc până când se îngroaşă, urmând apoi să se încorporeze migdalele şi Finesse-ul. Compoziţia de praline se întinde pe fundul de lemn (21 x 21 cm) şi se pune la frigider cel puţin 2 ore (indicat este să o lăsaţi peste noapte pentru a vă asigura că temperatura și textura sunt optime pentru servire).

3

Decorarea: Din aluat se decupeză pătrate cu dimensiunea 3 x 3 cm. Acestea se modelează sub forma unor praline și se trec prin ornamente colorate, foiţe de ciocolată şi migdale caramelizate, pentru a căpăta un aspect interesant, precum și un gust inedit. Ȋn funcţie de preferinţe, acest desert se poate servi și în forme de praline. Se păstrează la rece.

Desert festiv

despre 50 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii