Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Ruladă cu biscuiți și umplutură de ciocolată cu fructe

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Ruladă cu biscuiți și umplutură de ciocolată cu fructe

Pentru piureul de fructe:

300 g mere
300 g pere
2 linguri suc de lămâie
60 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
5 linguri suc de mere
10 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 linguriță scorțișoară
4 picături Esență de rom 38 ml Dr. Oetker

Pentru aluat:

4 ouă
1 gălbenuș
70 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
80 g făină
0,5 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker

Pentru cremă:

300 g frișcă
1 plic Gelatină Dr. Oetker
10 g Cacao Dr. Oetker
25 g zahăr
25 g foi de ciocolată

Pentru decorare:

zahăr pudră
despre 1 - 2 lingurițe Cacao Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt (se acoperă cu hârtie de copt și marginile formei). Se preîncălzește cuptorul.

2

Piureul de fructe: Merele și perele se curăță de coajă, se taie cubulețe și se înăbușesc cu sucul de lămâie, zahărul, zahărul vanilinat și 3 linguri suc de mere, timp de aproximativ 3 minute, la foc mediu. Amidonul se amestecă cu cele 2 linguri de suc de mere rămase, se încorporează în compoziția de fructe, iar amestecând continuu, se aduce la fierbere. Se ia oala de pe foc, se încorporează scorțișoara și esența de rom. Se lasă crema la răcit.

3

Aluat: Se amestecă într-un vas de mixat ouăle și gălbenușul, folosind mixerul, la viteză mare, timp de 1 minut. Se adaugă zahărul și zahărul vanilinat continuând amestecarea timp de încă 3 minute. Se încorporează apoi făina și praful de copt. Se pune aluatul în tavă, se nivelează și se coace. Durata de coacere: cca. 8 minute. Se desprinde foaia de ruladă din forma de copt, se răstoarnă pe hârtia de copt și se lasă la răcit.

4

Crema: Se bate frișca cu gelatina. Se adaugă și se încorporează cacaua, zahărul și fulgii de ciocolată.

5

Se desprinde hârtia de copt de pe foaia de ruladă. Se toarnă crema de ciocolată și frișcă într-un poș, iar cu ajutorul acestuia se trasează 5 rânduri paralele de cremă pe suprafața foii. Se procedează în același mod și cu crema de fructe. Rândurile cu cremă de fructe se trasează între cele de ciocolată și frișcă. Se rulează foaia și se lasă cel puțin 1 oră în frigider.

6

Decor: Se pudrează rulada cu zahăr pudră și cacao, apoi se păstrează la rece, până la servire.

Rafinată și potrivită pentru ocaziile speciale

despre 16 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute
Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii