pentru rețeta Ștrudel cu mere
300 g | făină |
100 g | zahăr |
1 plic | Zahăr Vanilinat Dr. Oetker |
175 g | unt sau margarină moale |
despre 2 linguri | apă |
750 g | mere |
75 g | zahăr |
1 plic | Zahăr Vanilinat Dr. Oetker |
1 plic | Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker |
125 g | Stafide aurii Dr. Oetker |
100 g | migdale curățate de coajă și mărunțite |
10 g | Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker |
Mod de preparare: Se unge forma de copt cu puțin unt sau margarină. Se preîncălzește cuptorul.
Aluat: Se introduce făină într-un vas de mixat, peste care se adaugă restul de ingrediente și se amestecă, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție omogenă. Aproximativ jumătate din cantitatea aluatului se întinde pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu hârtie de copt, a.î. să se obțină un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 32 x 25 cm. Foaia de aluat se mută apoi în forma de copt. Restul de aluat se întinde în același mod, dar formându-se un dreptunghi de aproximativ 35 x 20 cm.
Umplutura: Se curăță merele de coajă, se taie cubulețe și se toarnă într-un vas de mixat. Se adaugă și se încorporează restul de ingrediente. Se întinde umplutura peste foaia de aluat și se nivelează (se păstrează aproximativ 2 cm liberi față de margine fără umplutură). Se adaugă apoi cealaltă foaie de aluat. Foile de aluat se lipesc apăsând cu o furculiță de jur împrejurul marginilor. Pe toată suprafața ștrudelului se fac mici înțepături cu ajutorul vârfului unui cuțit.
Cuptor electric 200 °C
Cuptor cu aer cald 180 °C
Durată de coacere: despre 35 Minute
După coacere, ștrudelul se pudrează cu zahăr pudră, cât încă este în stare caldă.