Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort bezea

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort bezea

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru o foaie:

5 albușuri
1 lingură făină
50 g zahăr tos
40 g nuci măcinate și puțin prăjite
1 praf sare

Pentru crema de gălbenuș:

15 gălbenușuri
240 g zahăr tos
1 l lapte
80 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
100 g unt
2 lingurițe Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

Pentru crema de nuci:

500 ml smântână dulce (32% grăsime)
300 g zahăr tos
250 g nuci mărunțite
1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Forma rotundă de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.

2

Aluat: Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bate compoziția, până când zahărul se topeşte. Făina se amestecă împreună cu nucile măcinate şi cu un praf de sare, apoi se adaugă în compoziţia de albuşuri. Hârtia de copt se pune în tavă şi se unge cu puţină grăsime. Aluatul se întinde în tavă cu o spatulă şi se coace la foc mic.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 25 Minute

3

Se repetă compoziţia până se obţin 3 foi. Acestea se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

4

Crema de gălbenuș: Cele 15 gălbenuşuri se amestecă într-un vas cu Gustin, zahăr şi lapte, apoi se pun pe foc şi se amestecă până se obţine textura unei budinci. Crema se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Untul se mixează în castron cu Esenţa de vanilie şi Zahărul vanilinat, după gust. Crema se adaugă peste acest amestec.

5

Crema de nuci: Zahărul se topeşte şi apoi se toarnă, în strat subţire, pe o tavă unsă cu puţin unt. După ce s-a răcit, caramelul astfel rezultat se zdrobeşte cu blenderul. Smântâna dulce se bate, iar peste se adaugă caramelul zdrobit împreună cu miezul de nucă şi Esenţa de rom.

6

Tortul se asamblează astfel: se aşază prima foaie, 1/3 din crema de gălbenuş, 1/3 din crema de nuci. Celelalte foi se aşază asemănător. Ultimul strat va fi de frişcă, iar deasupra Glazura de ciocolată neagră Dr. Oetker. Înainte de servire se lasă la frigider câteva ore.

Crocant și savuros

despre 16 porții

grad de dificultate redus 60 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii