Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort Cristal

Un tort perfect pentru o ocazie festivă cu care veți impresiona cu siguranță oaspeții

1 bucată

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Cristal

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru aluat:

4 ouă
3 linguri apă fierbinte
150 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
150 g făină
1 plic Original Pudding cu gust de ciocolată Dr. Oetker
2 lingurițe Praf de copt cu Șofran Dr. Oetker

Pentru cremă:

2 plicuri Original Pudding cu gust frișcă Dr. Oetker
1 l lapte
80 g zahăr
400 ml frișcă
1 linguriță Esență de cafea 38 ml Dr. Oetker

Pentru sirop:

150 g zahăr
150 ml apă

Pentru decorare:

50 g ciocolată albă

preparation

Mod de preparare

1

Pentru prepararea blatului, se amestecă ouăle și apa cu mixerul la viteză mare timp de un minut. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă timp de un minut la început la viteză mică și apoi timp de 2 minute la viteză mare. Se amestecă făina cu praful de copt și budinca și se încorporează în compoziția obținută anterior, amestecând continuu. Se toarnă aluatul în forma de copt unsă și tapetată cu hârtie de copt și se pune în cuptor.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: 20 Minute

După ce s-a răcit, blatul se taie în două pe orizontală.

2

Pentru prepararea cremei se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic și se lasă la rece. Se bate frișca, se încorporează în budinca rece și se adaugă esența de cafea.

3

Pentru prepararea siropului se pune la fiert apa împreună cu zahărul până se dizolvă, apoi se lasă la rece. Se însiropează fiecare strat de blat și apoi se pune crema păstrându-se ¼ din cremă pentru ornare. Pentru decor se adaugă și ciocolată albă rasă.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii