Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu brânză proaspătă și ananas

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu brânză proaspătă și ananas

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru aluat:

100 g făină
25 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
3 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 praf sare
3 ouă
125 g unt sau margarină moale

Pentru cremă:

6 foi Gelatină Dr. Oetker
400 g brânză dulce degresată
150 g zahăr
1 - 2 plicuri Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
2 linguri zeamă de lămâie
1 conservă ananas
500 ml frișcă

Pentru decorare:

40 g fulgi nucă de cocos
despre 5 - 8 buc. ananas

preparation

Mod de preparare

1

Pentru aluat, se amestecă făina cu amidonul și cu praful de copt, apoi amestecul se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, ouăle și untul sau margarina.

2

Se amestecă ingredientele, folosind mixerul, la viteză mare, timp de circa 2 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt (Ø 26 cm),unsă și tapetată cu hârtie de copt în prealabil, apoi se nivelează și se coace.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 25 - 30 Minute

3

Blatul se desprinde din forma de copt, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie, se desprinde hârtia de copt și se lasă să se răcească.

4

Pentru cremă, se înmoaie gelatina în apă rece conform indicațiilor de pe plic. Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul, coaja de lămâie și zeama de lămâie. Ananasul se mărunțeste și împreună cu sucul din cutie, se încorporează în masa de brânză.

5

Gelatina se stoarce ușor, apoi se pune într-un vas și se dizolvă la foc mic, sub amestecare continuă. Se încorporează gelatina în masa de brânză. Frișca se mixeaza spumă tare și se încorporează de asemenea în masa de brânză.

6

Blatul se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu inelul formei de copt. Crema se toarnă peste blat și se nivelează. Tortul se păstrează la rece circa 3 ore.

7

Fulgii de nucă de cocos se caramelizează într-o tigaie, la foc mic, amestecând ocazional. Se lasă apoi să se răcească. Inelul formei de copt se desprinde de blat și se îndepărtează cu grijă. În funcție de preferințe, tortul se poate decora cu fulgii de nucă de cocos și cu bucăți de ananas.

Simplu și gustos

despre 10 - 15 bucăți

grad de dificultate mediu 40 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii