pentru rețeta Tort cu brânză și căpșuni
1 Formă rotundă de copt (Ø 26 cm) | |
Hârtie de copt | |
Mixer |
100 g | făină |
2 lingurițe | Praf de copt Dr. Oetker |
100 g | zahăr |
100 g | unt moale sau margarină |
3 | ouă mărimea M |
1 Tel |
400 g | căpșuni |
6 foi | Gelatină Dr. Oetker |
300 g | smântână pentru frișcă, rece |
250 g | brânză dulce fină, grasă și cremoasă (40% grăsime în substanța uscată) |
75 g | zahăr |
1 plic | Zahăr Vanilinat Dr. Oetker |
1 plic | Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker |
2 linguri | zeamă de lămâie de la o lămâie |
3 linguri | migdale |
600 g | căpșuni |
Se unge baza formei de copt (diametru de 26 cm)și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Făina și praful de copt se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere) la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă cca 2 minute până ce se obține un aluat omogen, neted. Aluatul se pune în forma de copt și se nivelează. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace.
Cuptor electric 180 °C
recipe.preparation.gas 160 °C
Groove/Height: în partea de jos
Durată de coacere: 20 Minute
Se desprinde marginea formei de copt și se îndepărtează. Blatul se răstoarnă pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se răcească.
Se desprinde cu grijă hârtia de copt. Blatul se așază pe un platou de tort, se unge cu gem de căpșuni și se înconjoară cu un inel de tort sau cu marginea formei de copt (curățată în prealabil).
Căpșunile se spală, se curăță și se taie în cubulețe mici. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Folosind un tel, se amestecă laolaltă brânza, zahărul, zahărul vanilinat, coaja rasă de lămâie Finesse și zeama de lămâie. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj.
Mai întâi se amestecă 4 linguri de cremă de brânză în gelatina dizolvată folosind un tel. Apoi gelatina se încorporează în restul de cremă. Când crema începe să gelifice, se încorporează frișca. Iar la sfârșit se încorporează căpșunile cubulețe. Crema astfel obținută se toarnă peste blat și se nivelează. Se păstrează minim 3 ore la frigider..
Se rumenesc migdalele într-o tigaie teflonată, fără grăsime apoi se lasă să se răcească pe o farfurie. Căpșunile se spală, se curăță și se taie în sferturi sau în șase. Se desface cu grijă și se îndepărtează inelul de tort. Folosind o racletă pentru aluat se distribuie migdalele rumenite pe marginea tortului. Căpșunile se așază deasupra, decorativ în formă de floare. Gemul de căpșuni se fierbe scurt și apoi cu acesta se ung căpșunile de pe tort.
Se rumenesc migdalele într-o tigaie teflonată, fără grăsime apoi se lasă să se răcească pe o farfurie. Căpșunile se spală, se curăță și se taie în sferturi sau în șase. Se desface cu grijă și se îndepărtează inelul de tort. Folosind o racletă pentru aluat se distribuie migdalele rumenite pe marginea tortului. Căpșunile se așază deasupra, decorativ în formă de floare. Gemul de căpșuni se fierbe scurt și apoi cu acesta se ung căpșunile de pe tort.
Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.
Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.
În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.
De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.
da
Nu
Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.
De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.
da
Nu