Tort cu brânză și căpșuni

Un tort cremos, cu căpșuni, pentru zilele de vară - una dintre rețetele delicioase Dr. Oetker

12 felii

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu brânză și căpșuni

Blatul:

1 Formă rotundă de copt (Ø 26 cm)
Hârtie de copt
Mixer
100 g făină
2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
100 g zahăr
100 g unt moale sau margarină
3 ouă mărimea M

Crema:

1 Tel
400 g căpșuni
6 foi Gelatină Dr. Oetker
300 g smântână pentru frișcă, rece
250 g brânză dulce fină, grasă și cremoasă (40% grăsime în substanța uscată)
75 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
2 linguri zeamă de lămâie de la o lămâie

Decorul:

3 linguri migdale
600 g căpșuni

preparation

Mod de preparare

1

Blatul

Se unge baza formei de copt (diametru de 26 cm)și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul. 

Făina și praful de copt  se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor apoi se amestecă laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere) la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă cca 2 minute până ce se obține un aluat omogen, neted. Aluatul se pune în forma de copt și se nivelează. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 20 Minute

2

Se desprinde marginea formei de copt și se îndepărtează. Blatul se răstoarnă pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se răcească.


Se desprinde cu grijă hârtia de copt. Blatul se așază pe un platou de tort, se unge cu gem de căpșuni și se înconjoară cu un inel de tort sau cu marginea formei de copt (curățată în prealabil).

3

Crema

Căpșunile se spală, se curăță și se taie în cubulețe mici. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Folosind un tel, se amestecă laolaltă brânza, zahărul, zahărul vanilinat, coaja rasă de lămâie Finesse și zeama de lămâie. Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj.
Mai întâi se amestecă 4 linguri de cremă de brânză în gelatina dizolvată folosind un tel. Apoi gelatina se încorporează în restul de cremă. Când crema începe să gelifice, se încorporează frișca. Iar la sfârșit se încorporează  căpșunile cubulețe. Crema astfel obținută se toarnă peste blat și se nivelează. Se păstrează minim 3 ore la frigider..

4

Decorarea

Se rumenesc migdalele într-o tigaie teflonată, fără grăsime apoi se lasă să se răcească pe o farfurie. Căpșunile se spală, se curăță și se taie în sferturi sau în șase. Se desface cu grijă și se îndepărtează inelul de tort. Folosind o racletă pentru aluat se distribuie migdalele rumenite pe marginea tortului. Căpșunile se așază deasupra, decorativ în formă de floare. Gemul de căpșuni se fierbe scurt și apoi cu acesta se ung căpșunile de pe tort.

5

Se rumenesc migdalele într-o tigaie teflonată, fără grăsime apoi se lasă să se răcească pe o farfurie. Căpșunile se spală, se curăță și se taie în sferturi sau în șase. Se desface cu grijă și se îndepărtează inelul de tort. Folosind o racletă pentru aluat se distribuie migdalele rumenite pe marginea tortului. Căpșunile se așază deasupra, decorativ în formă de floare. Gemul de căpșuni se fierbe scurt și apoi cu acesta se ung căpșunile de pe tort.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu