Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort cu mere și soc

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort cu mere și soc

Pentru aluat:

2 ouă
50 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
despre 15 - 20 picături Esență de migdale 38 ml Dr. Oetker
50 g făină
20 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker
30 g semințe mac

Pentru umplutură:

500 g mere
despre 2 - 3 linguri suc de lămâie
200 ml suc de mere
200 ml suc de soc

Pentru cremă:

4 foi Gelatină Dr. Oetker
250 g brânză Mascarpone
despre 250 g brânză degresată
50 g zahăr
250 ml suc de soc

Pentru decorare:

200 g frișcă
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1 lingură semințe mac

preparation

Mod de preparare

1

Se unge forma cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt.

2

Într-un vas de mixat se bat ouăle spumă timp de 1 minut, folosind viteza cea mai mare a mixerului. Se amestecă zahărul cu zahărul vanilinat și se presară peste ouă în decursul a unui minut (în tot acest timp se mixeaza continuu). Compoziția obținută se mai bate încă 2 minute. Se încorporează aroma. Se adaugă și se amestecă faina cu gustinul, praful de copt și macul. Aluatul se întinde în tava de copt. Tava se introduce la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Cuptor electric 180 °C

Cuptor cu aer cald 160 °C

Durată de coacere: despre 20 Minute

3

Se desprinde marginea formei de prăjituri. Blatul se rastoarnă pe un grătar de bucatarie, apoi se lasă la răcit.

4

Se înlătură hartia de copt și blatul se așază pe un platou pentru tort, prevăzut cu inel. Merele se decojesc și se taie mărunt. Se aduc la fiert merele cu sucul de lămâie, zahărul vanilinat, 100 ml suc de mere și sucul de soc. Pudding-ul se amestecă cu restul sucului de mere și se toarnă peste compoziția cu mere. Se mai lasă la fiert apoi încă 1 minut. Umplutura se întinde peste blat și se lasă la răcit.

5

Se înmoaie gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-un vas de mixat se amestecă brânza Mascarpone, brânza dulce și zahărul folosind mixerul. Se încorporează sucul de soc. Gelatina se dizolvă conform instrucțiunilor de pe pachet. Mai intâi se amestecă gelatina cu 4 linguri din cremă, folosind un tel, apoi cu restul de cremă. Crema rezultată se intinde uniform peste umplutura cu măr. Tortul se lasă la frigider timp de minim 5 ore.

6

Se înlatură inelul de tort. Se bate tare frisca cu zahărul vanilinat si întăritorul de frișcă. Frișca se întinde peste tort și apoi se presară macul.

Pur și simplu delicios

12 - 15 porții

grad de dificultate mediu 60 Minute

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii