Flag

Tort cu zmeură de Ziua Mamei

10 - 12 felii
Dificilă
25
Cu acest frumos tort cu zmeură de Ziua Mamei spui pur și simplu: te iubesc!
Pentru a sărbători Ziua Mamei, un tort cu zmeură este alegerea perfectă! Delicat și aromat, îi va aduce cu siguranţă zâmbetul pe buze. Gustul dulce-acrișor al zmeurei şi textura fină a blatului de tort creează un echilibru perfect. Sărbătoriţi această zi specială cu un tort pe măsura afecțiunii p...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Suprafața tortului nu este orizontală, plată? Aceasta se poate tăia cu grijă cu un cuțit de pâine sau pur și simplu se poate întoarce cu susul în jos astfel încât partea care nu este orizontală să fie orientată spre interior.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Suplimentar mai aveți nevoie de
Formă rotundă de copt cu margine detașabilă, cu diametrul de 20 cm
Hârtie de copt
Mixer cu palete de batere
Vas de mixare
Spatulă
Poș
pungă rezistentă cu fermoar

Ingrediente

Pentru blat
1 cutieMix pentru Pandișpan sau blat pentru tort fără gluten Dr. Oetker
5ouă
50 mlapă
Pentru cremă și decor
2 plicuriCremă pentru prăjituri cu gust de vanilie cu preparare cu unt
200 gunt
250 mllapte rece
15 - 20 lingurigem de zmeură
zmeură proaspătă sau congelată

Afișare produse

Picture - Mix pentru Pandișpan sau blat pentru tort fără gluten Dr. Oetker
Picture - Cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie cu preparare cu unt
1

Pregătirea

Se așază grătarul cuptorului puțin sub centru și se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Se acoperă baza formei de copt cu hârtie de copt, apoi se atașează marginea și se închide. Pentru acest tort cu diametrul mai mic, însă mai înalt, marginea formei de copt trebuie înălțată puțin cu o fâșie de hârtie de copt plasată pe interior.

3

Prepararea blatului

Se pun mixul pentru blat de tort, ouăle și apa într-un vas de mixare și se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare timp de 5 minute până ce se obține o compoziție omogenă.

4

Se coace în mijlocul cuptorului preîncălzit timp de 30-40 de minute până capătă o culoare frumoasă brună-aurie. După coacere, se lasă blatul să se răcească pe un grătar de bucătărie.

Poziție grătar: în partea de jos

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

5

Prepararea cremei de unt

Se freacă untul la temperatura camerei cu mixerul la viteză mică, circa un minut.

6

Se adaugă cei 250 ml de lapte rece și conținutul plicurilor de mix de cremă de unt. Se amestecă circa 1/2 de minut la viteza cea mai mică până când compoziția se îngroașă ușor.

7

Folosind o lingură, se desprinde untul eventual lipit pe fundul și pe părțile laterale ale vasului de mixare pentru a putea fi încorporat cât mai bine în crema de unt. Se adaugă pe rând, treptat, 10 linguri de dulceață de zmeură și se continuă baterea la viteză medie circa un minut până când se obține o cremă omogenă, pufoasă.

8

Umplerea și decorarea tortului cu zmeură de Ziua Mamei

Se taie tortul răcit cu un cuțit în 2 foi egale și se umple cu un strat de cremă de unt, păstrând cremă și pentru acoperirea tortului.

9

Peste crema de unt se întind 3 linguri de dulceață de zmeură, iar deasupra se presară zmeura proaspătă sau congelată. Se acoperă cu cealaltă foaie și apoi se acoperă exteriorul tortului cu cremă de unt.

10

Folosind un poș, se șprițează crema rămasă în mici moțuri deasupra tortului. Peste fiecare moţ se așază câte o zmeură.

11

Se pune puțină dulceață de zmeură într-un plic care se taie într-un colț și cu poșul astfel format se decorează mici inimioare pe marginea tortului.

  • Suprafața tortului nu este orizontală, plată? Aceasta se poate tăia cu grijă cu un cuțit de pâine sau pur și simplu se poate întoarce cu susul în jos astfel încât partea care nu este orizontală să fie orientată spre interior.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.