Flag

Tort de înghețată cu mentă și ciocolată

12 porții
Ușoară
60
Pentru o aniversare de neuitat și un gust răcoritor
Tortul de înghețată cu mentă și ciocolată este un desert răcoritor și aromat, ideal pentru petrecerile programate în zilele calde de vară. Înghețata cremoasă cu aromă de mentă proaspătă se potriveşte perfect cu bucățile generoase de ciocolată crocantă.
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat (pentru un tort cu diametrul de 20 cm)
200 gbiscuiți digestivi
2 linguriCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
150 gunt topit și răcit
Pentru înghețata de mentă
250 gbrânză Mascarpone
350 glapte condensat îndulcit
2 lingurițeEsență naturală de mentă americană Dr. Oetker
2 linguriLichior de mentă
1 lingurițăZahăr Vanilinat Dr. Oetker
150 gsmântână lichidă pentru frişcă
100 gciocolată cu mentă
Pentru compziţia de ciocolată
200 gciocolată neagră
50 mllapte
50 gzahăr
1 lingurăCacao Dr. Oetker
250 gsmântână lichidă pentru frişcă
Pentru decorarea tortului de înghețată cu mentă și ciocolată
ciocolată neagră
frunze de mentă
Frunze de ciocolată sau Trandafiri decor Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregatire blat

Se pun biscuiţii rupţi în bucăţi într-un robot de bucătărie împreună cu cacaua şi se macină totul bine până se obţine o pudră fină. Se adaugă untul topit şi se amestecă bine până la obţinerea unei compoziţii nisipoase. Se testează compoziţia strângând-o în pumn. Dacă îşi păstrează forma, se poate pune în forma pentru tort, cu inel detaşabil.
Se pune toată compoziţia de blat în formă şi se presează bine pe fundul formei, astfel încât să se obţină un blat compact. Se poate folosi fundul unui pahar sau o lingură pentru a obţine un blat drept şi uniform. Se pune forma de tort la frigider.

2

Îngheţata de mentă cu bucăţi de ciocolată

Se pune într-un bol crema mascarpone împreună cu laptele condensat şi se mixează totul bine până la obţinerea unei creme pufoase. Se adaugă Esenţa Naturală de Mentă americană, lichiorul de mentă şi zahărul vanilinat şi se amestecă din nou. Cu ajutorul unui cuţit se toacă bucăţi mici ciocolată cu mentă şi se încorporează uşor în compoziţie. La sfârşit, într-un bol separat se bate smântâna lichidă pentru frişcă. Se încorporează uşor frişca în compoziţia de mentă.
Se scoate blatul de la frigider, se toarnă toată compoziţia în forma de tort şi se dă la congelator pentru 1 oră până ce se întăreşte suficient pentru a putea susţine compoziţia de ciocolată.

3

Compoziţia de ciocolată

Se pune într-un bol pe bain-marie ciocolata ruptă bucăţi împreună cu laptele, zahărul si cacaua. Se amestecă totul bine până ce ciocolata se topeşte şi se obţine o compoziţie lichidă. Se ia bolul de pe foc şi se lasă compoziţia să se răcească la temperatura camerei, apoi se pune la frigider pentru 30 de minute. Se bate smântâna pentru frişcă, după care se încorporează în amestecul de ciocolată.

4

Decorarea tortului de îngheţată cu ciocolată

Se scoate tortul de îngheţată cu mentă de la congelator, se toarnă compoziţia de ciocolată deasupra şi se nivelează bine cu ajutorul unei spatule. Se înveleşte în folie alimentară şi se pune tortul la congelator pentru 12 ore.

5

Servire

Cu 15 minute înainte de servire se scoate tortul de înghețată cu mentă și ciocolată de la congelator şi se lasă la temperatura camerei pentru 10 minute. Se scoate inelul de tort şi se transferă tortul pe platoul de servit. Se ornează cu ciocolată topită, mentă proaspată sau trandafiri decor. Se taie tortul în felii cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.