Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort de înghețată cu mentă și ciocolată

Pentru o aniversare de neuitat și gust răcoritor

12 porții

grad de dificultate redus 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort de înghețată cu mentă și ciocolată

Pentru blat (pentru un tort cu diametrul de 20 cm):

200 g biscuiți digestivi
2 linguri Cacao neagră Dr. Oetker
150 g unt topit și răcit

Pentru înghețata de mentă:

250 g brânză Mascarpone
350 g lapte condensat îndulcit
2 lingurițe Esență naturală de mentă americană Dr. Oetker
2 linguri Lichior de mentă
1 linguriță Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
150 g smântână lichidă pentru frişcă
100 g ciocolată cu mentă

Pentru înghețata de ciocolată:

200 g ciocolată neagră
50 ml lapte
50 g zahăr
1 lingură Cacao Dr. Oetker
250 g smântână lichidă pentru frişcă

Pentru decor:

ciocolată neagră
frunze de mentă
Frunze de ciocolată sau Trandafiri decor Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

BLAT

Se pun biscuiţii rupţi în bucăţi într-un robot de bucătărie împreună cu cacaua şi se macină totul bine până se obţine o pudră fină. Se adaugă untul topit şi se amestecă bine până la obţinerea unei compoziţii nisipoase. Se testează compoziţia strângând-o în pumn. Dacă îşi păstrează forma, se poate pune în forma pentru tort, cu inel detaşabil.
Se pune toată compoziţia de blat în formă şi se presează bine pe fundul formei, astfel încât să se obţină un blat compact. Se poate folosi fundul unui pahar sau o lingură pentru a obţine un blat drept şi uniform. Se pune forma de tort la frigider.

2

ÎNGHEŢATĂ DE MENTĂ ŞI CIOCOLATĂ

Se pune într-un bol crema mascarpone împreună cu laptele condensat şi se mixează totul bine până la obţinerea unei creme pufoase. Se adaugă Esenţa Naturală de Mentă americană, lichiorul de mentă şi zahărul vanilinat şi se amestecă din nou. Cu ajutorul unui cuţit se toacă bucăţi mici ciocolată cu mentă şi se încorporează uşor în compoziţie. La sfârşit, într-un bol separat se bate smântâna lichidă pentru frişcă. Se încorporează uşor frişca în compoziţia de mentă.
Se scoate blatul de la frigider, se toarnă toată compoziţia în forma de tort şi se dă la congelator pentru 1 oră până ce se întăreşte suficient pentru a putea susţine compoziţia de ciocolată.

3

ÎNGHEŢATA DE CIOCOLATĂ CU MENTĂ

Se pune într-un bol pe bain-marie ciocolata ruptă bucăţi împreună cu laptele, zahărul si cacaua. Se amestecă totul bine până ce ciocolata se topeşte şi se obţine o compoziţie lichidă. Se ia bolul de pe foc şi se lasă compoziţia să se răcească la temperatura camerei, apoi se pune la frigider pentru 30 de minute. Se bate smântâna pentru frişcă, după care se încorporează în amestecul de ciocolată.

4

FINALIZARE

Se scoate tortul de îngheţată cu mentă de la congelator, se toarnă compoziţia de ciocolată deasupra şi se nivelează bine cu ajutorul unei spatule. Se înveleşte în folie alimentară şi se pune tortul la congelator pentru 12 ore.

5

SERVIRE

Cu 15 minute înainte de servire se scoate tortul de la congelator şi se lasă la temperatura camerei pentru 10 minute. Se scoate inelul de tort şi se transferă tortul pe platoul de servit. Se ornează cu ciocolată topită, mentă proaspată sau trandafiri decor. Se taie tortul în felii cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.