Flag

Tort profiterol

16 bucăți
Ușoară
60
Tortul profiterol este un desert elegant și sofisticat, compus din straturi de gogoși pufoase (profiterole) umplute cu cremă de vanilie.
Cu straturi de gogoși pufoase, umplute cu cremă de vanilie și acoperite cu o glazură fină de ciocolată, acest tort profiterol este o adevărată capodoperă a bucătăriei. Urmați cu atenție pașii simpli și detaliați pentru a crea un tort profiterol impresionant, perfect pentru a aduce un strop de ele...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat de eclere
Formă rotundă de copt (Ø 28 cm)

Ingrediente

Pentru aluat de eclere
400 mlapă
150 gunt
1 prafsare
270 gfăină
6ouă
Pentru crema de vanilie
600 mllapte (3,5 % grăsime)
2 plicuriPraf de budincă cu gust de vanilie
400 gsmântână pentru frișcă
140 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
Pentru crema de vanilie cu frișcă
3 foiGelatină albă Dr. Oetker
800 gsmântână pentru frișcă
140 gzahăr
Pentru sosul de ciocolată
200 gsmântână pentru frișcă
2 plicuriDecor Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de budincă cu gust de vanilie
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Gelatină albă Dr. Oetker
Picture - Decor Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker
1

Pentru aluatul tortului profiterol

Într-o cratiță se pun apa, untul și sarea. Se ia cratița de pe foc şi se adaugă făina dintr-odată în lichidul fierbinte. Se amestecă totul până se formează un aluat neted, apoi se încălzește timp de 1 minut, amestecând constant și se pune într-un bol pentru mixer. Aluatul obținut se lasă puțin să se răcească.

2

Peste aluatul răcit se adaugă treptat ouăle și se amestecă cu spiralele de la mixer până rezultă un aluat neted. Aluatul obținut se pune într-un poș cu un dui de Ø 12 cm, se trasează cercul și se umple cu aluat (pentru a forma blatul).

3

Pe altă tavă, se formează 64 de gogoșele din aluat și se coc aproximativ 30 de minute. Cele două tăvi se coc împreună în cuptor. Aluatul obținut se lasă să se răcească fără hârtia de copt.

Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C

4

Pentru crema de vanilie

Păstaia de vanilie se taie pe mijloc, se ia marcul și se pune deoparte. Într-un vas se amestecă mixul de budincă cu 200 ml lapte, zahărul și zahărul vanilat. Restul de lapte se amestecă cu smântână și se pune la fiert.

5

După fierbere, crema obținută se ia de pe foc, se adaugă jumătate din marcul de la păstaia de vanilie și se amestecă. Crema obținută se pune într-un bol și se acoperă imediat cu folie alimentară. După răcire se păstrează la frigider.

6

Blatul obținut se pune în formă de copt. Se umplu gogoșelele cu cremă. Crema rămasă se pune pe blat și deasupra se pun 25 de gogoșele umplute.

7

Pentru crema de vanilie cu frișcă

Foile de gelatină se lasă în apă rece aproximativ 5 minute până se înmoaie. Se bate smântâna cu zahărul și marcul de vanilie până se întărește. Gelatina se dizolvă într-o cratiță mică, la foc mic, în timp ce se amestecă - mai întâi gelatina cu 2 linguri de smântână, apoi în crema rămasă.

8

Se întinde jumătate din crema de vanilie pe cele 25 de gogoșele din inelul de tort. Deasupra mai punem 25 de gogoșele. Apoi se pune restul de cremă de vanilie și se netezește. Deasupra se întind restul de 14 gogoșele. Se dă prăjitura la frigider pentru minim 12 ore.

9

Pentru sosul de ciocolată

Se pune la fiert smântâna (până la primul clocot). Glazura se pune în smântână și se omogenizează. Se scoate inelul de tort, se stropește cu sosul de ciocolată partea de sus a tortului.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.