Tort de mere și cidru

Un tort proaspăt cu cidru din mere, de toamnă

16 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort de mere și cidru

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 sau 28 cm):

puțină grăsime

Aluat:

250 g făină
1,5 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou (mărime M)
125 g unt sau margarină moale
1 lingură apă

Garnitura:

1 kg mere
1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
2 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
600 ml cidru (vin de mere)
200 g zahăr
400 g smântână dulce pentru frișcă (rece)
2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Cacao Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 170 °C

Cuptor cu aer cald 150 °C

2

Aluat

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.  Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se montează apoi marginea laterală a formei de copt. Restul de aluat se rulează pentru a-i da forma unui rulou care se așază pe circumferința formei de copt și se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3-4 cm. 

3

Garnitura

Merele se curăță de coajă și se taie felii subțiri. Se presară zaharul cu scorțișoară. Din praful de budincă, se prepară într-o oală mai mare o budincă așa cum este indicat pe ambalaj, însă cu 600  ml de cidru din mere și 200 g de zahăr. Feliile de mere se încorporează imediat, în budinca fierbinte, apoi budinca se toarnă peste aluat și se nivelează. 
Forma se introduce în cuptor și se coace.

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 60 Minute

4

Tava se scoate din cuptor pe un grătar de bucătărie și se lasă până ce prăjitura se răcește.

5

Prăjitura se desprinde din formă. Smântâna pentru frișcă se bate 1 minut, apoi se amestecă cu întăritorul de frișcă și cu zahărul vanilinat și se bate spumă tare. Frișca se întinde peste prăjitura răcită, iar deasupra se presară cu cacao pudră.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent

Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu