Flag

Tort de mere și cidru

16 bucăți
Medie
60
Un tort proaspăt cu cidru din mere, de toamnă
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Sugestii din bucătăria de încercări:
• Poate fi înlocuit cu suc de mere sau cu suc de mere amestecat cu vin alb.
• Pentru o prăjitură de formă pătrată, folosiți o ramă de copt de 26 x 26 pe o tavă de copt.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 sau 28 cm)
puțină grăsime
Aluat
250 gfăină
1,5 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1ou (mărime M)
125 gunt sau margarină moale
1 lingurăapă
Garnitura
1 kgmere
1 plicZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
2 plicuriOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
600 mlcidru (vin de mere)
200 gzahăr
400 gsmântână dulce pentru frișcă (rece)
2 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
2 plicuriZahăr Vanilinat Dr. Oetker
Cacao Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 150 °C

2

Aluat

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.  Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se montează apoi marginea laterală a formei de copt. Restul de aluat se rulează pentru a-i da forma unui rulou care se așază pe circumferința formei de copt și se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3-4 cm. 

3

Garnitura

Merele se curăță de coajă și se taie felii subțiri. Se presară zaharul cu scorțișoară. Din praful de budincă, se prepară într-o oală mai mare o budincă așa cum este indicat pe ambalaj, însă cu 600  ml de cidru din mere și 200 g de zahăr. Feliile de mere se încorporează imediat, în budinca fierbinte, apoi budinca se toarnă peste aluat și se nivelează. 
Forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 60 Minute

4

Tava se scoate din cuptor pe un grătar de bucătărie și se lasă până ce prăjitura se răcește.

5

Prăjitura se desprinde din formă. Smântâna pentru frișcă se bate 1 minut, apoi se amestecă cu întăritorul de frișcă și cu zahărul vanilinat și se bate spumă tare. Frișca se întinde peste prăjitura răcită, iar deasupra se presară cu cacao pudră.

  • Sugestii din bucătăria de încercări:
    • Poate fi înlocuit cu suc de mere sau cu suc de mere amestecat cu vin alb.
    • Pentru o prăjitură de formă pătrată, folosiți o ramă de copt de 26 x 26 pe o tavă de copt.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.