Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort de mere și cidru

Un tort proaspăt cu cidru din mere, de toamnă

16 bucăți

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort de mere și cidru

Pentru forma de copt rotundă cu margine detașabilă (diametru de 26 sau 28 cm):

puțină grăsime

Aluat:

250 g făină
1,5 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
125 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 ou (mărime M)
125 g unt sau margarină moale
1 lingură apă

Garnitura:

1 kg mere
1 plic Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
2 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
600 ml cidru (vin de mere)
200 g zahăr
400 g smântână dulce pentru frișcă (rece)
2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker
2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Cacao Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea

Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Cuptor electric 170 °C

Cuptor cu aer cald 150 °C

2

Aluat

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.  Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt, apoi se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se montează apoi marginea laterală a formei de copt. Restul de aluat se rulează pentru a-i da forma unui rulou care se așază pe circumferința formei de copt și se presează pe margine pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3-4 cm. 

3

Garnitura

Merele se curăță de coajă și se taie felii subțiri. Se presară zaharul cu scorțișoară. Din praful de budincă, se prepară într-o oală mai mare o budincă așa cum este indicat pe ambalaj, însă cu 600  ml de cidru din mere și 200 g de zahăr. Feliile de mere se încorporează imediat, în budinca fierbinte, apoi budinca se toarnă peste aluat și se nivelează. 
Forma se introduce în cuptor și se coace.

Groove/Height: în partea de jos

Durată de coacere: 60 Minute

4

Tava se scoate din cuptor pe un grătar de bucătărie și se lasă până ce prăjitura se răcește.

5

Prăjitura se desprinde din formă. Smântâna pentru frișcă se bate 1 minut, apoi se amestecă cu întăritorul de frișcă și cu zahărul vanilinat și se bate spumă tare. Frișca se întinde peste prăjitura răcită, iar deasupra se presară cu cacao pudră.