Utilizarea Cookie-urilor pe website-ul Dr. Oetker

Acest site plasează module cookie pe dispozitivele computerului dvs. pentru a ajuta website-ul să funcționeze mai bine și pentru a ne ajuta pe noi și partenerii noștri să înțelegem modul în care utilizați website-ul nostru. Utilizarea ulterioară a acestui website (prin click, navigare, derulare) sau eliminarea acestei notificări de tip cookie sunt considerate consimțământ pentru aplicarea și utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe informații despre cookie-uri și despre modul de ștergere a acestora, vă rugăm să vizitați politica noastră de confidențialitate.

Tort de Paște

Un rasfăț preferat de toți și nelipsit de la nicio zi specială

16 porții

grad de dificultate mediu 60 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort de Paște

Formă rotundă de copt (Ø 26 cm):

Pentru crema pariziană:

250 g ciocolată menaj rasă
250 ml frișcă lichidă

Pentru aluat:

1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
250 g unt sau margarină moale
300 g făină
4 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
1 plic Cacao Dr. Oetker
250 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
4 ouă
125 ml lapte

Pentru crema cu lichior de ouă:

400 ml frișcă
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plic Gelatină Dr. Oetker
100 ml apă
125 ml lichior de ouă

Pentru decorare:

1 lingură rasă zahăr pudră

preparation

Mod de preparare

1

Pentru prepararea cremei pariziene se încălzește frișca fără a o da în clocot. Se adaugă ciocolată rasă și se amestecă până când toată ciocolata s-a topit, apoi se lasă să se răcească. Se lasă peste noapte (minim 3 ore) să se întărească.

2

Pentru prepararea aluatului, se topește glazura împreună cu untul sau margarina, într-o tigaie, la foc mediu, amestecând continuu. Într-un vas se amestecă făina, praful de copt, cacaua, zahărul și zahărul vanilinat. Se adăuga ouăle, laptele și se amestecă energic cu mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă. La final se încorporează untul și glazura topite. Compoziția se întinde uniform în forma rotundă de copt, tapetată cu hârtie pentru copt, se introduce în cuptor și se coace.

Cuptor electric 160 °C

Cuptor cu aer cald 140 °C

Durată de coacere: 60 Minute

3

După coacere, blatul se lasă timp de 10 minute în formă ca să se răcească, apoi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie acoperit cu hârtie de copt și se desprinde hârtia pe care s-a copt. Blatul se răstoarnă încă o dată, se lasă să se răcească complet și se taie în 3 foi.

4

Foaia de jos se așează pe un platou. Crema pariziană se freacă cu mixerul la viteză mare apoi se întinde peste foaia de pe platou și se acoperă cu foaia superioară. Din foaia de mijloc se decupează forme decorative care se pun deoparte.

5

Pentru prepararea cremei cu lichior de ouă se bate frișca cu zahărul vanilinat, folosind mixerul la viteză mică, timp de aproximativ 3 minute. Gelatina se lasă la înmuiat în 100 ml apă, apoi se amestecă cu lichiorul. Se pun deoparte, pentru decorare, 4 linguri din acest amestec, iar restul se încorporează în frișca bătută.

6

Crema astfel preparată se întinde peste tort, iar deasupra se așează foaia din mijloc din care s-au decupat formele decorative. Se apasă ușor. În golurile din foaia de blat se toarnă cele 4 linguri de amestec de lichior cu gelatină. Tortul se păstrează peste noapte în frigider (minim 3 ore).

7

Înainte de servire se decorează cu zahăr pudră și formele decorative decupate din blat.

Produse Dr. Oetker utilizate

Click pe produs pentru detalii