Tort decorat cu cremă de unt

Un tort plin de culoare şi savoare

16 bucăți

grad de dificultate mediu 120 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort decorat cu cremă de unt

Pentru aluat:

Hârtie de copt
2 Forme rotunde copt cu margine detașabilă (diametru de 18 cm)
Cântar de bucătărie
Vas de mixare
Mixer cu palete de batere
Răzătoare
Paletă
Cartelă de aluat
250 g unt moale 80%
180 g zahăr
1 priză sare
4 ouă (mărime M)
2 lămâi ecologice (bio)
250 g făină
70 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
130 ml iaurt degresat

Pentru umplutură:

1 lămâie ecologică (bio)
60 g zahăr pudră
2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker (16 g)
250 g brânză Mascarpone rece
400 ml smântână dulce (32% grăsime)

Pentru crema de unt:

250 g unt 80%
250 g zahăr pudră
1 priză sare
1 Esență lămâie Dr. Oetker - fiolă - 5 picături
10 g Colorant alimentar roșu Dr. Oetker (un tub)

Pentru decorare:

decoruri - amestec de decoruri din zahăr sub formă de fire, după dorință

preparation

Mod de preparare

1

Se preîncălzește cuptorul. 
Se tapetează bazele celor două forme de copt cu hârtie de copt. 
Se freacă spumă untul, zahărul și sarea folosind mixerul cu paletele de batere. Se încorporează apoi, pe rând, ouăle. Lămâia se spală cu apă fierbinte, se usucă, se răzuiește coaja și se stoarce zeama. Într-un al doilea vas de mixare se amestecă făina, amidonul, praful de copt și coaja rasă de lămâie. Acest amestec de făină, iaurtul degresat și zeama de lămâie se încorporează apoi treptat, alternativ, în masa de unt, cu ajutorul mixerului. Se amestecă cu mixerul până ce se obține o compoziție omogenă, legată. Compoziția se toarnă în cele două forme de copt și se coace în cuptor cca. 40 de minute. După coacere se lasă să se răcească complet. Apoi se desprind și se îndepărtează marginile detașabile laterale ale formei de copt și hârtia de copt. Fiecare din cele două blaturi se taie în mijloc în două. Se obțin astfel 4 foi de tort.

Cuptor electric 180 °C

recipe.preparation.gas 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 40 Minute

2

Între timp, pentru cremă se spală lămâia cu apă fierbinte, se usucă și se răzuiește coaja. Coaja răzuită se amestecă apoi cu zahărul pudră și cu întăritorul de frișcă. Se freacă brânza Mascarpone folosind mixerul cu paletele de batere, apoi se încorporează smântâna puțin câte puțin. Imediat ce compoziția începe să se întărească puțin se presară amestecul de zahăr pudră-întăritor de frișcă-coajă rasă de lămâie. Se continuă amestecarea până ce se obține o cremă legată, omogenă.

3

Se așază prima foaia de tort pe un platou de tort și se unge cu cremă. Se acoperă cu a doua foaie de tort care se unge, de asemenea, cu cremă. Se procedează la fel cu cea de-a treia foaie de tort. Se acoperă cu ultima foaie de tort, apoi tortul se lasă la rece.

4

 Între timp, pentru crema de unt, se freacă untul, zahărul pudră, sarea și aroma de lămâie folosind mixerul cu paletele de batere, până ce se obține o cremă spumoasă albă, care rezistă câteva minute. La final se colorează cu colorantul roz.

5

Cam pe la jumătatea înălțimii tortului, pe lateral se pune puțină cremă și se întinde de jur împrejur sub forma unei benzi de cremă. Decorurile din zahăr se fixează cu mâna pe această bandă de cremă. Se continuă apoi acoperirea restului de tort cu crema de unt rămasă, în așa fel încât mijlocul decorat să rămână liber. Se lasă din nou puțin la rece apoi tortul se poate servi.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate pentru informații detaliate. Vă puteți răzgândi în orice moment.

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent

Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

da

Nu