Flag

Tort decorat cu cremă de unt

16 bucăți
Medie
120
Un tort plin de culoare şi savoare
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Pentru acoperirea tortului, cel mai bine se poate întinde crema în strat gros cu o paletă, pe zona dorită, apoi cu o cartelă de aluat se poate continua nivelarea și întinderea stratului de cremă. Surplusul de cremă se poate trage într-un bol. Untul din crema de unt și păstrarea la rece fac posibilă obținerea unor margini curate ale tortului.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru aluat
Hârtie de copt
Formă rotundă copt cu margine detașabilă (diametru de 18 cm)
Cântar de bucătărie
Vas de mixare
Mixer cu palete de batere
Răzătoare
Paletă
Cartelă de aluat

Ingrediente

Pentru aluat
250 gunt moale 80%
180 gzahăr
1 prizăsare
4ouă (mărime M)
2lămâi ecologice (bio)
250 gfăină
70 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
2 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
130 mliaurt degresat
Pentru umplutură
1lămâie ecologică (bio)
60 gzahăr pudră
2 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker (16 g)
250 gbrânză Mascarpone rece
400 mlsmântână dulce (32% grăsime)
Pentru crema de unt
250 gunt 80%
250 gzahăr pudră
1 prizăsare
1Esență lămâie Dr. Oetker - fiolă - 5 picături
10 gColorant alimentar roșu Dr. Oetker (un tub)
Pentru decorare
decoruri - amestec de decoruri din zahăr sub formă de fire, după dorință

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker (16 g)
Picture - Esență lămâie Dr. Oetker - fiolă - 5 picături
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker (un tub)
1

Se preîncălzește cuptorul. 
Se tapetează bazele celor două forme de copt cu hârtie de copt. 
Se freacă spumă untul, zahărul și sarea folosind mixerul cu paletele de batere. Se încorporează apoi, pe rând, ouăle. Lămâia se spală cu apă fierbinte, se usucă, se răzuiește coaja și se stoarce zeama. Într-un al doilea vas de mixare se amestecă făina, amidonul, praful de copt și coaja rasă de lămâie. Acest amestec de făină, iaurtul degresat și zeama de lămâie se încorporează apoi treptat, alternativ, în masa de unt, cu ajutorul mixerului. Se amestecă cu mixerul până ce se obține o compoziție omogenă, legată. Compoziția se toarnă în cele două forme de copt și se coace în cuptor cca. 40 de minute. După coacere se lasă să se răcească complet. Apoi se desprind și se îndepărtează marginile detașabile laterale ale formei de copt și hârtia de copt. Fiecare din cele două blaturi se taie în mijloc în două. Se obțin astfel 4 foi de tort.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 40 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

2

Între timp, pentru cremă se spală lămâia cu apă fierbinte, se usucă și se răzuiește coaja. Coaja răzuită se amestecă apoi cu zahărul pudră și cu întăritorul de frișcă. Se freacă brânza Mascarpone folosind mixerul cu paletele de batere, apoi se încorporează smântâna puțin câte puțin. Imediat ce compoziția începe să se întărească puțin se presară amestecul de zahăr pudră-întăritor de frișcă-coajă rasă de lămâie. Se continuă amestecarea până ce se obține o cremă legată, omogenă.

3

Se așază prima foaia de tort pe un platou de tort și se unge cu cremă. Se acoperă cu a doua foaie de tort care se unge, de asemenea, cu cremă. Se procedează la fel cu cea de-a treia foaie de tort. Se acoperă cu ultima foaie de tort, apoi tortul se lasă la rece.

4

 Între timp, pentru crema de unt, se freacă untul, zahărul pudră, sarea și aroma de lămâie folosind mixerul cu paletele de batere, până ce se obține o cremă spumoasă albă, care rezistă câteva minute. La final se colorează cu colorantul roz.

5

Cam pe la jumătatea înălțimii tortului, pe lateral se pune puțină cremă și se întinde de jur împrejur sub forma unei benzi de cremă. Decorurile din zahăr se fixează cu mâna pe această bandă de cremă. Se continuă apoi acoperirea restului de tort cu crema de unt rămasă, în așa fel încât mijlocul decorat să rămână liber. Se lasă din nou puțin la rece apoi tortul se poate servi.

  • Pentru acoperirea tortului, cel mai bine se poate întinde crema în strat gros cu o paletă, pe zona dorită, apoi cu o cartelă de aluat se poate continua nivelarea și întinderea stratului de cremă. Surplusul de cremă se poate trage într-un bol. Untul din crema de unt și păstrarea la rece fac posibilă obținerea unor margini curate ale tortului.
  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.