Flag

Tort Dinozaur

10 - 12 porții
Medie
180
Tort în straturi decorat cu dinozauri colorați
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Dacă nu aveți un termometru pentru crema de unt, puteți pune o lingură de lemn în amestecul de ouă și suflaţi. Dacă acest lucru creează un model de trandafiri, amestecul este la aproximativ 80 °C.
Recipe Tips
Aluatul poate fi tăiat mai ușor dacă a stat la frigider cu cel puțin 1 oră înainte.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Aluat
4ouă medii
130 gzahăr tos
0,5 lingurițeEsență naturală de vanilie Madagascar
45 mlapă (3 linguri, fierbinte)
8 gZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
sare
75 gfăină simplă
30 gfăină de porumb
30 gCacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
2 linguriPraf de copt Dr. Oetker
Cremă de unt franțuzească
4ouă medii
150 gzahăr tos
sare
375 gunt nesărat (topit)
75 gCacao Dr. Oetker
Glazură
250 gunt nesărat
250 gzahăr pudră
sare
0,05 lingurițeEsență naturală de vanilie Madagascar
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Cacao - Unt de cacao minim 20% Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
1

Pentru aluat

Pentru bază, preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 180 °C). Tapetați baza formei cu hârtie de copt. 
Separați ouăle în albuș și gălbenuș. Amestecați făina, făina de porumb, pudra de cacao și praful de copt. Se amestecă gălbenușul de ou cu o treime din zahăr, aroma și apa până devine spumos. Albuşul se bate spumă cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi sarea, adăugând treptat amestecul de gălbenuşuri. Adăugați apoi și amestecul de făină. 
Puneţi în mod egal în forme, neteziți și coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de cca. 25 de minute. 
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. 

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 25 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

2

Pentru crema de unt franțuzească

Între timp, pentru crema de unt franțuzească, se încălzesc oul, zahărul și sarea într-un vas metalic pus peste o baie de apă clocotită. Amestecaţi continuu cu un tel până ajunge la temperatura de 85 °C. De îndată ce atinge temperatura potrivită, scoateți vasul din baia de apă și, cu ajutorul unui mixer de mână cu accesoriu pentru tel, aduceţi la o temperatură de aprox. 25 °C. Acest lucru poate dura până la 20 de minute. 
Între timp, bateţi untul până devine alb şi cremos (aprox. 5 minute). Apoi adăugați treptat amestecul de ouă în unt și pudra de cacao.

3

Scoateți și îndepărtați hârtia de copt. Tăiați pe orizontală, astfel încât să obţineţi trei straturi. Întindeți jumătate din cremă pe blatul de la bază. Apoi puneți deasupra al doilea blat și întindeți restul de cremă. 
La final, aşezaţi ultimul strat deasupra şi lăsaţi prăjitura deoparte să se răcească, pentru cel puţin 1 oră.

4

Pentru glazură

Folosind mixerul de mână cu accesoriu pentru tel, amestecați untul, zahărul pudră, sarea și aroma până se formează un amestec alb, pufos; acest lucru poate dura câteva minute. Colorați puternic cu colorant alimentar albastru, după cum doriți, apoi acoperiți tortul, folosind un cuțit - paletă. Puneți dinozaurii și serviți tortul.

  • Dacă nu aveți un termometru pentru crema de unt, puteți pune o lingură de lemn în amestecul de ouă și suflaţi. Dacă acest lucru creează un model de trandafiri, amestecul este la aproximativ 80 °C.
  • Aluatul poate fi tăiat mai ușor dacă a stat la frigider cu cel puțin 1 oră înainte.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.