Tort Om de Zăpadă

Tort tematic în formă de Om de Zăpadă - inspirație pentru sezonul de Crăciun

12 felii

grad de dificultate ridicat 240 Minute

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort Om de Zăpadă

Fondantul și decorul:

2 țepușe din lemn pentru frigărui
Cântar
Bol
Tel
Mixer
Folie de prospețime (folie stretch)
2 Forme de copt cu margine detașabilă (diametru de 15 cm)
Hârtie de copt
Cuțit
Tocător
Răzătoare
șervețel din hârtie
Cuțit paletă
Sucitor
Paletă de netezire fondant
șablon
1,5 kg Fondant Dr. Oetker alb
1 plic Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Cacao Dr. Oetker pudră
200 g Fondant Dr. Oetker
Colorant alimentar negru
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker

Blatul:

2 buc. mere - consistență uscată, făinoasă
250 g unt moale
180 g zahăr
1 priză sare
4 ouă (mărime M)
220 g făină
70 g Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
70 g alune măcinate
2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
2 lingurițe scorțișoară
180 ml suc de mere

Crema:

3 mere
60 g zahăr pudră
1,5 lingurițe Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker (16g)
1 linguriță scorțișoară
250 g brânză Mascarpone rece (80% grăsime)
400 ml smântână pentru frișcă rece (30% grăsime)

Glazura:

350 g unt
350 g zahăr pudră
3 picături Esență de vanilie Dr Oetker - fiole

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea decorului

Fondantul alb se frământă cu întăritorul de frișcă. În continuare, acest fondant se împarte în 2 porții egale. Una dintre porții se păstrează pentru fondantul alb, apoi cealaltă parte se împarte iar în 3 porții egale. O parte din acest fondant se colorează cu colorantul glaben și roșu până când acesta devine portocaliu, apoi se modelează nasul omului de zapadă. A 2-a parte se colorează cu colorant negru. Se întinde fondantul negru într-o foaie cu grosimea de 5 mm din care se decupează baza pălăriei. Din restul de fondant negru se decupează o fâșie lungă (66 x 5 cm). Se modelează într-o formă cilindrică și se lipește de baza pălăriei cu puțină apă pentru a face pălăria. Se modelează ochii și gura omului de zăpadă. Folosind pudră de cacao, se colorează în maro restul de fondant și se modelează brațele omului de zăpadă. Se înfige câte o scobitoare din lemn în partea de jos a fiecărui braț. Se lasă toate bucățile de fondant să se usuce, la temperatura camerei timp de cel puțin 24 de ore. Fondantul rămas se păstrează într-un recipient etanș.


2

Blatul

Pentru blat, se preîncălzește cuptorul (electric cu încălzire sus-jos la 180°C). Se tapetează cu hârtie de copt baza formelor de copt. Se curăță merele de coajă și se taie cubulețe cu latura de cca 1 cm. Cu mixerul cu paletele de batere, se freacă spumă untul împreună cu zahărul și cu sarea. Se încorporează pe rând ouăle, câte unul odată. Într-un al doilea bol se amestecă făina, amidonul, alunele, praful de copt și scorțișoara. Se încorporează treptat în untul frecat amestecul de făină și sucul de mere, alternând între acestea. Se continuă baterea până ce se obține o compoziție legată, omogenă. Compoziția se repartizează egal în cele două forme de copt și se coace circa 40 de minute. Se scot formele din cuptor și se lasă să se răcească complet. Apoi se scot blaturile din formele de copt și se îndepărtează hârtia de copt. Fiecare blat se taie în două, transversal astfel încât se vor obține 4 straturi de blat.

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 40 Minute


3

Crema

Pentru cremă, se curăță de coajă merele și se răzuiesc fin. Folosind șervețele de hârtie, se storc de suc și se lasă apoi deoparte, la îndemână. Se amestecă laolaltă zahărul pudră, întăritorul de frișcă, scorțișoara și zahărul vanilinat. Cu mixerul se freacă brânza mascarpone până ce devine cremoasă, apoi se încorporează treptat smântâna. Când amestecul începe să se întărească, se încorporează  încet amestecul de zahăr și se bate în continuare până ce se întărește. La final se încorporează merele răzuite.


4

Asamblarea

Se așază una din foile inferioare de blat pe un platou de tort și se acoperă cu un strat de cremă. Se acoperă cu următoarea foaie de blat și se întinde un nou strat de cremă. Se acoperă cu a treia foaie de blat și se întinde un ultim strat de cremă. La final se acoperă cu ultima foaie de blat apoi tortul se pune în frigider. 


5

Glazura

Între timp se prepară crema de acoperire (glazura). Folosind mixerul, se freacă spumă untul împreună cu zahărul pudră și extractul de vanilie. Crema astfel obținută se întinde peste tort, în așa fel încât să fie acoperit integral cu cremă.
Se pune tortul înapoi în frigider.


6

Decorarea

Pe o suprafață de lucru tapetată cu făină se întinde fondantul într-o foaie subțire. Se acoperă tortul cu această foaie de fondant și se netezește cu paleta de netezire a fondantului. Se taie și se îndepărtează orice surplus de fondat de la baza tortului. Cu puțină apă se lipesc apoi ochii, nasul, gura și pălăria preparate anterior. Se colorează fondantul rămas din resturi în albastru deschis și se întinde într-o foaie cu grosimea de 2 mm.  Se decupează o bandă de circa 22 x 1 cm cu care se va înconjura pălăria. Se lipește cu puțină apă. Restul de fondant albastru se frământă și se întinde într-o foaie cu grosimea de cca 3 mm din care se decupează fularul omului de zăpadă (80 x 5 cm) care se așază de jur împrejurul tortului. Capetele fularului se crestează pe o adâncime de cca 3 cm, la distanța de cca 1 mm pentru a se forma ciucurii eșarfei. La final se înfig pe laterale brațele omului de zăpadă.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.

 

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs. 

De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu