Tort unicorn

Descoperă magia Tortului unicorn! Un desert colorat, decorat cu îndemânare și farmec. Bucură-te de o experiență dulce și fermecătoare. 🦄🍰🌈

12 bucăți

grad de dificultate mediu 80 Minute

Tortul unicorn este un desert adorabil, decorat cu îndemânare și farmec, ce aduce zâmbete pe toate chipurile. Încântă-ți invitații cu acest tort special, perfect pentru petreceri și momente de bucurie.

Ingrediente

Ingrediente

pentru rețeta Tort unicorn

Pentru urechi și corn de unicorn:

Tavă cu arc (Ø 18 cm)
Hârtie de copt
Inel de tort
2 scobitori din lemn
50 g Fondant Dr. Oetker
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Colorant alimentar verde Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
25 g ciocolată albă de menaj
1 cornet de înghețată
Ornamente Confetti vesele Dr. Oetker

Pentru pandișpan:

50 g unt
3 ouă
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
125 g făină de grâu
1 linguriță Praf de copt Dr. Oetker

Pentru crema de iaurt cu zmeură:

150 g zmeură congelată
150 g iaurt
2 linguri suc de lămâie
1 plic Gelatină instant Dr. Oetker
35 g zahăr
250 g frișcă rece

Pentru ganache pentru tortul unicorn:

100 g ciocolată albă de menaj
50 g frișcă
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker

Suplimentar pentru tortul unicorn:

100 g frișcă rece
200 g cremă de brânză
2 linguri suc de lămâie
1 plic Gelatină instant Dr. Oetker
35 g Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker

preparation

Mod de preparare

1

Pregătirea urechilor de unicorn

Coloraţi aproximativ două treimi din fondant turcoaz cu colorantul alimentar
albastru combinat cu puțin colorant verde. Nuanțați restul fondantului cu
colorantul alimentar roșu. Dacă este foarte lipicios, adăugați puțin zahăr pudră.
Tăiați fondantul turcoaz în jumătate, întindeți fiecare jumătate și aplatizați-o
(aproximativ 7 x 5 cm) și modelați-o pentru a forma o ureche mai ascuțită. De
asemenea, tăiați fondantul roz în jumătate, întindeți-l într-un oval și aplatizați-l
(aproximativ 5 x 3 cm).


2

Puneți fondantul roz deasupra celui turcoaz și apăsați puțin. Urechile sunt apoi
presate împreună în partea de jos. La fiecare ureche de unicorn se pune o
scobitoare în bază. Acest lucru va fixa urechile mai bine în tort mai târziu. Lăsați
urechile să se usuce câteva ore, de preferință peste noapte.


3

Pregătirea cornului de unicorn

Tăiați și topiți ciocolata albă de menaj pe baie de apă, la foc mic. Ungeți cornetul
de înghețată cu ciocolata topită și stropiți generos cu confetti. Lăsați să se
întărească.


4

Topiți untul pentru pandișpan și lăsați să se răcească puțin. Așezați în tavă ohârtie de copt. Preîncălziţi cuptorul.

Cuptor electric 175 °C

Cuptor cu aer cald 175 °C


5

Pregătirea pandișpanului pentru tortul unicorn

Bateți ouăle într-un castron, cu un mixer, timp de 1 minut, până devin spumoase.Se presară zahărul și zahărul vanilat, apoi se amestecă cu mixerul la viteză mare.Se adaugă făina cu praful de copt și se amestecă până se omogenizează, la vitezacea mai mică. Se adaugă untul și se continuă pentru puțin timp amestecarea. Întindeți aluatul în formă și îl puneți pe grătar la cuptor.

Groove/Height: în partea de sus

Durată de coacere: 40 Minute


6

Îndepărtați marginea tăvii. Se întoarce pe un grătar tapetat cu hârtie de copt și selasă să se răcească.


7

Dezghețați zmeura pentru umplutură.


8

Scoateți cu grijă hârtia de copt de pe pandișpan. Întoarceți pandișpanul și tăiațiorizontal de trei ori. Așezați stratul de jos pe o farfurie de tort și puneți un inelînalt de tort în jurul lui.


9

Pregătirea cremei de iaurt cu zmeură

Din zmeură se face piure, peste se adaugă iaurtul și sucul de lămâie, apoi seamestecă cu telul. Se adaugă 1 plic de gelatină instant. La final, se adaugăzahărul. Bateți frișca cu 1 plic de gelatină până se întărește și amestecați încrema de iaurt cu zmeură.


10

Întindeți o treime din cremă peste bază. Se așază a doua bază și se întinde încă otreime din cremă. Așezați al treilea strat deasupra, neteziți crema rămasă peste.Se dă prăjitura la frigider pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.


11

Pregătirea și colorarea ganache-ului

Tocați mărunt ciocolata. Aduceți frișca la punctul de fierbere, o luaţi de pe foc șiadăugați ciocolata mărunțită. Se amestecă până se topește. Scoateți o 1/3 dinganache, puneți într-un bol și colorați cu culoarea albastră. Colorați ganache-ulrămas în roz și puneți-l într-o pungă de unică folosință. Lăsați ganache-ul să serăcească.


12

Decorarea tortului unicorn

Îndepărtați inelul de tort. Bateţi frișca. Se amestecă crema de brânză și sucul delămâie, apoi se adaugă și se amestecă gelatina timp de 1 minut. La sfârșit seadaugă zahărul. Se întinde crema pe tort.


13

Pregătirea picurării și decorarea tortului unicorn

Folosiți ganache-ul roz pentru picăturile individuale și lăsați să curgă pemarginea prăjiturii, pe toată marginea. Dacă ganache-ul turcoaz este prea grospentru a fi întins, reîncălziți în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde,turnați peste tort și întindeți. Tortul cu unicorn se ține la frigider până când estegata de servire. Chiar înainte de servire, lipiți urechile și cornul pe tort.

Consimțământul pentru urmărire

Ne-am bucura dacă ați fi de acord ca noi și partenerii noștri să folosim cookie-uri și tehnologii similare pentru a înțelege modul în care utilizați site-ul nostru web. Acest lucru ne permite să înțelegem mai bine comportamentul Dvs. ca utilizator și să adaptăm site-ul nostru în consecință. Mai mult, noi și partenerii noștri am dori să folosim aceste date pentru oferte personalizate pe platformele partenerilor noștri. Dacă sunteți de acord, vă rugăm să faceți clic pe „De acord”. Acordul dumneavoastră include și un posibil transfer de date în Statele Unite în sensul articolului 49 GDPR. Vă rugăm să consultați politica noastră de confidențialitate, unde puteți găsi mai multe informații și despre transferurile de date către partenerii și furnizorii de tehnologie din Statele Unite. Vă puteți răzgândi în orice moment.

 

Caracteristici necesare

Avem nevoie de aceste cookie-uri și tehnologii similare pentru a permite funcțiile de bază ale site-ului nostru web. Aceasta include, de exemplu, salvarea acestor setări. Aceste sunt strict necesare și nu pot fi închise.

Active permanent
Analize analitice și pesonalizare

În plus, am dori să aflăm mai multe despre modul în care utilizați site-ul nostru web pentru a-l optimiza pentru dvs. și pentru alți utilizatori. În acest scop, folosim cookie-uri și tehnologii similare care cartografiază comportamentul utilizatorilor și astfel ne ajută să îmbunătățim oferta noastră pentru dvs. 

De asemenea, colaborăm cu furnizori de tehnologie care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu

(Re-) Marketing / partajare date cu terți

Pentru a ne asigura că ne putem adapta campaniile de marketing în funcție de nevoile dvs., colectăm modul în care ajungeți pe site-ul nostru web și modul în care interacționați cu reclamele noastre. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim nu numai reclamele noastre, ci și conținutul nostru. Partenerii noștri de marketing folosesc, de asemenea, aceste informații în scopuri proprii, de ex. pentru a vă personaliza contul sau profilul pe platforma lor.

De asemenea, lucrăm cu parteneri care care vă pot procesa datele în Statele Unite. În acest caz există posibilitatea ca serviciile de securitate din Statele Unite să vă acceseze datele la scară largă, fără un avertisment în prealabil, iar dumneavoastră nu veți avea posibilitatea de a lua măsuri legale împotriva Statelor Unite.

da

Nu