Flag

Brioșe cu brânză și mandarine

12 bucăți
Ușoară
25
Brioșe dulci-acrișoare, o rețetă care te va surprinde plăcut
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru tava de brioșe
Formă de hârtie pentru brioșe (cu diametrul de 5 cm)

Ingrediente

Pentru aluatul crunch
100 gbiscuiți cu unt și cereale integrale
100 gunt
Pentru umplutură
300 gbrânză cremoasă de vaci
200 gsmântână dulce (32% grăsime)
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 plicFinesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
3 lingurizeamă de lămâie
2ouă
Pentru glazură
2 conservecompot de mandarine (masa scursă 175 g)
100 mlsuc de mandarine
1 plicTort-Gelee Transparent Dr. Oetker
2 lingurizahăr
150 mlbitter ex: Aperol
Pentru decor
fistic mărunțit - câteva bucăți

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Tort-Gelee Transparent Dr. Oetker
1

Se așază formele de hârtie în tava de brioșe. Se preîncălzește cuptorul.

2

Pentru aluatul crunch se pun biscuiții într-o pungă de plastic. Punga se închide bine, apoi, folosind un sucitor, biscuiții se zdrobesc fin. Într-o oală se topește untul, după care se ia oală de pe foc, se adaugă biscuiții zdrobiți și se amestecă bine. 
Câte o lingură din această compoziție se pune în câte o formă de brioșă, apoi se apasă ușor. Tava se introduce în cuptor pe grătarul din treimea inferioară și se pre-coace.
Timpul de coacere: cca 5 min

3

Pentru umplutură, se amestecă toate ingredientele într-un bol, cu mixerul, cu paletele de batere, până se obține o compoziție omogenă, lucioasă. Compoziția se repartizează egal peste aluatul din formele de brioșe apoi se continuă coacerea, iar temperatura din cuptor se reduce.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 55 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C

4

Brioșele se lasă la răcit în forme.

5

Pentru glazură se scurg mandarinele pe o sită, iar din siropul scurs se măsoară 100 de ml. Mandarinele scurse se repartizează peste brioșe. Tort-Gelee-ul se prepară așa cum este indicat pe plic, dar cu siropul de compot și cu bitter în loc de apă. Jeleul lichid se toarnă câte un pic peste mandarine, apoi se presară bucățile de fistic. Dupa dorință, brioșele se pot pune în alte forme, curate, de hârtie.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.