Flag

Brioșe glazurate în stil vintage

15 bucăți
Medie
40
Aceste brioșe glazurate în stil vintage sunt pur și simplu uimitoare. Ele reprezintă cadoul perfect pentru cineva special.
Redescoperiți farmecul și rafinamentul trecutului cu brioșele glazurate în stil vintage, o combinație perfectă între gustul delicios și estetica de altădată. Aceste minunate brioșe sunt decorate cu fondantul cu textură moale și versatilă, în timp ce gemul de caise oferă o notă dulce-acrișoară, ec...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
225 gunt
225 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
4ouă bătute
1 lingurițăPăstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
225 gfăină din grâu
3 lingurițePraf de copt Dr. Oetker
Pentru decorare brioșe glazurate în stil vintage
450 gFondant Dr. Oetker
2 lingurigem de caise
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Creioane pentru decor Dr. Oetker - alb
20 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie (aprox)

Afișare produse

Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Fondant Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Creioane pentru decor Dr. Oetker - alb
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie (aprox)
1

Pregătire

Se preîncălzește cuptorul la 190 °C (cuptorul cu ventilator se încălzește la 170 °C). Se tapetează o formă de copt brioșe, adâncă, cu formele de brioșe din hârtie. Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul cu zahărul pudră.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 190 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 170 °C

2

Treptat se încorporează prin batere ouăle și pasta de vanilie, apoi deasupra se cern făina și praful de copt și se amestecă cu grijă toate ingredientele laolaltă.

3

Coacere

Compoziția de aluat astfel obținută se repartizează cu ajutorul unei linguri în formele de brioșe. Se coace pentru 22-24 de minute până ce brioșele capătă o culoare aurie și se ridică până la marginea de sus a formelor copt. După coacere, se transferă pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească.

Durată de coacere: 22 - 24 Minute

4

Decorare brioșe glazurate în stil vintage

Pentru decorare, se tapetează ușor cu zahăr pudră o suprafață de lucru. Pe aceasta se întinde fondantul într-o foaie cu grosimea de 3 mm din care se decupează apoi 17 rondele cu diametrul de 7 cm, folosind un șablon de tăiere adecvat. Resturile de fondant se strâng și se pun deoparte.

5

Se unge partea de sus a fiecărei brioșe cu gem de caise sau miere, iar deasupra se fixează o rondea din fondant, în așa fel încât să acopere întreaga suprafață a fiecărei brioșe.

6

Pentru a face trandafiri mici roz, se frământă restul de fondant pus deoparte împreună cu 1-2 picături de colorant alimentar gel roșu.

7

Pentru a modela mini trandafirii se iau - cu degetele tapetate cu zahăr pudră pentru a preveni lipirea - cantități de fondant colorat de mărimea unui bob de mazăre și se modelează sub forma unor rulouri foarte subțiri.

8

Începând de la un capăt, rulați strâns până ajungeți la celalalt capăt. Ciupiți ușor la bază și tăiați pentru a permite trandafirului să stea drept. Puneți fondantul pe un blat tapetat cu hârtie de copt și lăsați să se usuce timp de 30 de minute înainte de decorare.

9

Pentru designul matlasat, utilizați fie un instrument de matlasare specializat, fie un mic cuțit zimțat. Apăsați ușor în partea de sus a fondantului într-un design încrucișat pentru a face un model de grilă. Cu creionul decor alb lipiți câte un trandafir roz pe prăjituri pentru a le decora.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.