Flag

Cremşnit festiv

8 porții
Ușoară
30
Cremsnit delicios: cremă fină și foi crocante într-o îmbinare perfectă de gusturi și texturi.
Bucură-te de autenticitatea gustului cu cremsnitul tradițional. Stratul delicat de cremă și foi crocante se îmbină pentru a crea un desert rafinat, plin de savoare. Fiecare mușcătură este o călătorie într-o explozie de arome și texturi. O rețetă clasică ce îmbogățește orice moment cu notele sale ...
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru bază
1 pachetFoi pentru Cremșnit Dr. Oetker
Pentru cremă
2 cutieCremă pentru Cremșnit Dr. Oetker
1,5 llapte cu grăsime 3,5%
Pentru decorare
1 cutieMargarete decor Dr. Oetker
1 pachetOrnamente Delicii perlate Dr. Oetker
1 cutieDecor Flori napolitană Dr. Oetker
felii de lămâie
frunze de mentă proaspătă

Afișare produse

Picture - Foi pentru Cremșnit Dr. Oetker
Picture - Cremă pentru Cremșnit Dr. Oetker
Picture - Ornamente Delicii perlate Dr. Oetker
1

Blatul

Pentru a obține un cremșnit în formatul clasic, foile gata preparate de cremșnit se lasă în forma lor inițială, dreptunghiulară. 
Dacă se dorește o formă mai creativă pentru blatul prăjiturii (sub forma unei litere anume a alfabetului, spre exemplu), putem tăia în forma dorită foile fragede de cremșnit gata preparate cu ajutorul unui cuțit ascuțit și subțire și cu multă atenție, deoarece foile fragede se pot rupe destul de ușor.

2

Pentru cremă

Crema se realizează mixând ușor laptele cu praful din mixul pentru crema de cremșnit Dr. Oetker, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, amestecând câteva minute până se omogenizează. Se pune apoi majoritatea compoziției rezultate într-un posh de cofetărie și începem să construim cremșnitul festiv, alternând straturile de foi și de cremă. Pentru a-i oferi stabilitate, se pune puțină cremă și sub primul strat de foaie, direct pe platou. 
Optional, se păstrează puțină cremă și pentru a acoperi marginile celor două straturi de foi asamblate, de jur împrejurul ei, pentru a obține un aspect final cât mai estetic. După asamblare, va rezulta un tortuleț în două straturi.

3

Decorare

Decorăm la final cu felii de lămâie, câteva frunze de mentă proaspătă, margarete și flori de napolitană, biluțe perlate din ornamentele de zahăr Dr. Oetker, într-un mod cât mai creativ și cât mai colorat. Opțional, după preferințe, cremșnitul se poate decora pe deasupra și cu trandafiri naturali sau boboci de trandafiri comestibili.
Se dă apoi la rece circa o oră, până în momentul servirii, astfel încât crema de cremșnit ca să aibă timpul necesar să pătrundă bine în foi și să le înmoaie corespunzător.