Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și preîncălziți cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Pentru a prepara umplutura, puneți 200 g de fistic într-un blender și măcinați-l foarte fin. Tocați grosier fisticul rămas și puneți-l deoparte.
Combinați fisticul măcinat fin, migdalele, zahărul pudră, amidonul de porumb, sarea, untul, pasta de vanilie, oul și gălbenușul într-un bol mare. Bateți cu un mixer de mână timp de aproximativ 2-3 minute, până când compoziția devine pufoasă. Dacă amestecul este prea subțire pentru a se întinde, adăugați puțin mai mult amidon de porumb.
Pentru a prepara siropul de zahăr, combinați zahărul cu apa într-o cratiță mică. Încălziți ușor, amestecând continuu, până când zahărul se dizolvă complet. Lăsați siropul să se răcească puțin.
Tăiați croissantele în jumătate, pe lungime, și întindeți siropul de zahăr și două treimi din amestecul de fistic pe ambele suprafețe tăiate.
Așezați jumătățile superioare ale croissantelor deasupra și întindeți restul de cremă de fistic. Presărați cu fistic tocat pentru un plus de textură și aromă.
Așezați croissantele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptor până când devin frumos aurii și crocante la exterior.
Durată de coacere: despre 12 - 15 Minute
Lăsați croissantele să se răcească puțin înainte de servire. Opțional, le puteți pudra cu zahăr pudră pentru un plus de eleganță și dulceață.
Rețete asemănătoare
Cofetărie
Cofetărie