Într-un vas pentru mixer se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, smântâna dulce și untul. Se amestecă cu spiralele de la mixer până se obține un aluat omogen, apoi se frămâtă cu mâna pe o planșetă tapetată cu făină.
Aluatul obținut se pune într-o formă cu Ø de 24 cm, se taie în 12 bucăți și se înțepă cu ajutorul unei furculițe. La final, se adaugă migdalele tocate mărunt.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 - 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Într-un vas pentru mixer se pune mixul împreună cu ouăle, laptele, uleiul, apa și finess-ul de lămâie. Se amestecă cu mixerul timp de 3 minute la viteză mică. Aluatul obținut se împarte în două și se coc două foi de blat, în forma de Ø 26 cm.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Într-un vas înalt se pune 250 ml lapte rece. Se toarnă conținutul plicului peste lapte și se adaugă brânza mascarpone. Se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare timp de 4 minute.
Din crema rezultată se opresc 3 linguri pentru decor.
Se așează primul blat pe un platou și se adaugă jumătate din cremă. Se pune cel de-al doilea blat și se întinde restul de cremă.
Cu ajutorul unui pos se formează 12 aveline și blatul decor tăiat.
Se pudrează cu zahăr pudră cu aroma de citrice.
Rețete asemănătoare
Cofetărie
Cofetărie