Preîncălziți cuptorul la 180°C/160°C/Marcă de gaz 4. Tapetați o tavă de brioșe cu cele 12 forme din cutie. Puneți untul și zahărul într-un castron mare și amestecați până ce compoziţia devine cremoasă.
Adăugați ouăle și esența de lămâie și bateți până la omogenizare; dacă amestecul începe să se coaguleze, adăugați o lingură de făină. Încorporați făina până se omogenizează.
Împărțiți amestecul între formele de brioșe și coaceți timp de 15-20 de minute până când crește, iar brioşele devin aurii. Lăsați-le să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi transferați pe un grătar pentru a se răci complet.
Durată de coacere: 15 - 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
În timp ce brioșele se răcesc, faceți crema de unt.
Puneți untul într-un castron mare și bateți cu un mixer electric până când devine omogen și lucios. Adăugați în unt 1/3 din zahărul pudră și bateți până se omogenizează. Continuați să adăugați încă 1/3 din zahărul pudră până când se combină, apoi adăugați zahărul pudră rămas.
Puneți crema de unt într-o pungă cu o duză deschisă.
Odată ce brioșele s-au răcit, luați un cuțit ascuțit și tăiați un cerc din partea de sus a fiecărei prăjituri, la aproximativ 2 cm de margine. Scoateți centrul din brioșe, puneți o lingură mică de lemon curd și aşezaţi capacul înapoi, deasupra. Repetați pentru a umple fiecare brioșă cu lemon curd.
Așezați un vârtej de cremă de unt pe partea de sus a fiecărei brioșe.
Stropiți o cantitate mică de lemon curd pe fiecare brioșă și acoperiți cu o felie mică de lămâie.
Rețete asemănătoare
Muffins și Cupcakes