Flag

Cupcakes cu lămâie

12 bucăți
Ușoară
30
Aceste cupcakes au o aromă răcoritoare de lămâie și o surpriză în interior!
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru prăjituri
1 cutieMix muffins cu lămâie
180 gunt nesărat (topit)
180 gzahăr brun
3ouă mari (bătute)
15 mlEsență de lamâie 38 ml Dr. Oetker
200 gfăină
Pentru decor
150 gunt nesărat (topit)
300 gZahăr Vanilinat Dr. Oetker
15 lingurițeEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
lămâie
150 gLemon Curd

Afișare produse

Picture - Mix muffins cu lămâie
Picture - Esență de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
1

Pentru Cupcakes

Preîncălziți cuptorul la 180°C/160°C/Marcă de gaz 4. Tapetați o tavă de brioșe cu cele 12 forme din cutie. Puneți untul și zahărul într-un castron mare și amestecați până compoziţia devine cremoasă.


Adăugați ouăle și esența de lămâie și bateți împreună până la omogenizare; dacă amestecul începe să se coaguleze, adăugați o lingură de făină. Încorporați făina până se omogenizează.


Împărțiți amestecul între formele de brioșe și coaceți timp de 15-20 de minute până când crește și devin aurii. Lăsați brioșele să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi transferați pe un grătar pentru a se răci complet.

Durată de coacere: 15 - 20 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C


În timp ce brioșele se răcesc, faceți crema de unt.

2

Pentru crema de unt

Puneți untul într-un castron mare și bateți cu un mixer electric până când devine omogen și lucios. Adăugați 1/3 din zahărul pudră în unt și bateți până se omogenizează, continuați să adăugați încă 1/3 din zahărul pudră până când se combină, apoi adăugați zahărul pudră rămas.


Puneți crema de unt într-o pungă cu o duză deschisă.

3

Pentru decorare

Odată ce brioșele s-au răcit, luați un cuțit ascuțit și tăiați un cerc din partea de sus a fiecărei prăjituri la aproximativ 2 cm de margine. Scoateți centrul din brioșe, puneți o lingură mică de lemon curd și puneți capacul înapoi, deasupra. Repetați pentru a umple fiecare brioșă cu lemon curd.


Așezați un vârtej de cremă de unt pe partea de sus a fiecărei brioșe.


Stropiți o cantitate mică de lemon curd pe fiecare brioșă și acoperiți cu o felie mică de lămâie.