Flag

Desert la pahar, cu zmeură

4 porții
Ușoară
20
Desertul la pahar cu zmeură și cremă de vin roșu este o delicatesă rafinată, perfectă pentru a încheia o cină romantică.
Vă invităm să explorați un desert de o eleganță rară: desertul la pahar cu zmeură și cremă de vin roșu. Straturile de zmeură proaspătă, suculentă alternate cu cele de cremă fină și parfumată de vin roșu creează un contrast vizual impresionant. Fiecare linguriță vă va răsfăța papilele gustative cu...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
După dorință, puteți decora și cu alte inimi de ciocolată.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Crema de vin roșu
110 ginimioare din ciocolată Milka (praline din ciocolată umplute - circa 20 de bucăți)
1 pliccremă de vin roșu
75 mlapă (circa 6 linguri)
125 gsmântână dulce pentru frișcă, rece
200 giaurt grecesc (10 % grăsime)
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
100 gzmeură (aprox)
Pentru decorare desert la pahar cu zmeură
zmeură - câteva bucăți

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se pun deoparte circa 8 inimioare de ciocolată. Restul inimilor de ciocolată se toacă grosier.

2

Prepararea cremei de vin roșu și a iaurtului

Vinul roșu (care se găsește în pachet alături de praful de cremă) și apa (ambele la temperatura camerei) se pun într-un vas de mixare. Se adaugă praful de cremă și, cu mixerul cu paletele de batere (bine degresate), se amestecă scurt, la viteză mică. Apoi se bate 2 minute la viteză mare. Frișca se bate spumă tare și se încorporează scurt în compoziție. Iaurtul se amestecă cu zahărul vanilat. Zmeura se alege.

3

Umplerea desertului în pahare

Jumătate din cantitatea de cremă de vin roșu se repartizează egal în 4 pahare. Deasupra se așază câte 5 bucăți de zmeură. Peste zmeură se toarnă iaurtul. Peste iaurt se repartizează câte un strat de ciocolată mărunțită. La final se repartizează restul de cremă în pahare, apoi se lasă circa o oră la frigider.

4

Decorarea

Desertul se decorează cu câte 2 inimi de ciocolată și câteva bucăți de zmeură.

  • După dorință, puteți decora și cu alte inimi de ciocolată.