Într-un bol, mixează gălbenușurile împreună cu zahărul, amidonul, sarea și pasta de vanilie. Separat, pune laptele într-o crăticioară la încălzit până când, pe margini, apar mici bule.
Oprește focul, apoi pune 2 polonice de lapte fierbinte peste compoziția cu ou. Mixează rapid pentru a preveni coagularea gălbenușurilor.
Toarnă apoi restul de lapte și omogenizează bine compoziția, apoi pune din nou în cratiță pe foc. Gătește crema la foc mediu, amestecând constant până când începe să fiarbă ușor și să se îngroașe. Oprește focul și mută crema într-un bol curat. Pune o folie deasupra și las-o la rece pentru 5-6 ore sau peste noapte.
Bate smântâna împreună cu gelatina instant. Când frișca începe să se întărească, adaugă zahărul pudră și pasta de vanilie. Adaugă treptat frișca peste crema de vanilie și amestecă ușor, cu o spatulă, pentru a o încorpora și a păstra textura aerată.
Când mousse-ul este gata, pune-o în recipientele dorite și pune la rece.
Înainte de servire, decorează cu zmeură proaspătă și frunze de mentă.
Rețetă realizată în colaborare cu @andreea.mira
Rețete asemănătoare
Deserturi cremă
Deserturi cremă
Deserturi cremă