Flag

Panna Cotta de vanilie

2 porții
Ușoară
255
Panna Cotta de vanilie: desert italian cremos și delicat, cu aroma dulce și reconfortantă a vaniliei. O delicioasă răsfățare.
Panna Cotta de vanilie este un desert italian clasic, renumit pentru textura sa cremoasă și aroma intensă de vanilie. Preparată cu grijă, această delicatesă îmbină perfect dulceața subtilă a laptelui cu parfumul bogat al vaniliei. O experiență gustativă fină și satisfăcătoare, potrivită pentru a ...
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru preparare
Bol
Cuțit
Planșetă de mărunțit
Pahar
Frigider

Ingrediente

Pentru preparare
2 foiGelatină Dr. Oetker
1Păstaie vanilie Bourbon Dr. Oetker
300 mlsmântână dulce (32% grăsime)
50 gzahăr
10 buc.zmeură
Roiniță - 2 crenguțe

Afișare produse

Picture - Gelatină Dr. Oetker
1

Pregătire

Într-un bol se înmoaie gelatină în apă rece.

2

Preparare Panna Cotta de vanilie

Se taie păstaia de vanilie de-a lungul și se răzuiesc semințele, apoi se pun într-o oală împreună cu smântâna și cu zahărul. Se încălzește amestecul, însă nu se dă în fiert.

3

Gelatina înmuiată se scurge prin presare, apoi se încorporează în smântâna fierbinte și se amestecă până la dispersare completă. Amestecul se toarnă apoi în 2 pahare (de 200 ml fiecare) și se păstrează în frigider cca 4 ore.

4

Decorare Panna Cotta de vanilie

Se sortează zmeura. Se spală roinița și se scutură bine. Se decorează panna cotta cu zmeură și roiniță.