
Preîncălziți cuptorul la 175°C.
Într-un bol, amestecați făina, praful de copt, scorțișoara și nucșoara. Faceți o adâncitură în centrul amestecului și puneți-l deoparte.
Într-un alt bol mare, amestecați zahărul, zahărul brun, uleiul, ouăle, piureul de dovleac și esența de vanilie până se omogenizează bine.
Adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecând cu o spatulă din silicon până când nu mai sunt urme de făină (este în regulă dacă aluatul rămâne ușor grunjos).
Pulverizează spray antiaderent în trei tăvi pentru gogoși, fiecare cu 6 forme (în total 18 forme). Pune aluatul cu lingura sau cu un poș în forme, umplând aproximativ ¾ din fiecare.
Coace timp de 15 – 18 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lasă gogoșile să se răcească pe un grătar pentru copt.
Taie păstaia de vanilie pe lungime și răzuiește semințele din interior. Amestecă semințele cu zahărul într-un blender – ai grijă să nu mixezi prea mult, nu vrei să obții zahăr pudră. Sau poți folosi zahărul vanilat Dr. Oetker.
După ce gogoșile s-au răcit ușor, pune-le în zahărul vanilat și tăvălește-le bine, astfel încât să fie acoperite uniform.
Rețete asemănătoare

Gustări

Gustări

Gustări