Flag

Gogoși la tavă

12 bucăți
Medie
60
Gogoși din aluat dospit, cu glazură şi frumos decorate, perfecte pentru un desert inspirat sau pentru o gustare în orice moment al zilei
Perfecte pentru micul dejun, desert sau ca gustare dulce în orice moment al zilei, gogoșile glazurate sunt întotdeauna o alegere inspirată, aducând zâmbete și satisfacție celor care le degustă.
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Gogoșile pot fi decorate după preferință și cu creioanele de decor pastelate Dr. Oetker.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru tava de gogoși, (capacitate de 12 buc)
puțină grăsime
Aluatul dospit
125 mllapte
100 gunt sau margarină
250 gfăină de grâu
1 plicDrojdie Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
1gălbenuș (mărimea M)
Glazura
150 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
2 lingurilapte
Creioane pentru decor Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
Picture - Creioane pentru decor Dr. Oetker

Cum se prepară gogoșile la tavă?

1

Pregătire

Se încălzește laptele și se pune margarina sau untul în laptele cald, apoi se lasă să se topească.

2

Preparare aluat dospit

Într-un vas de mixare se amestecă cu grijă făina și drojdia uscată. Se adaugă restul ingredientelor împreună cu amestecul de lapte cald și grăsime, apoi se amestecă cu mixerul cu spiralele de frământare, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă circa 5 minute până ce se obține un aluat lucios și omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț până când își mărește vizibil volumul. Între timp se unge tava de copt și se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C

3
Picture - Gogoși la tavă 1

Aluatul dospit se presară cu puțină făină, se scoate din vasul de mixare și se frământă scurt pe o suprafață de lucru, apoi se rulează. Ruloul format se taie în circa 12 porții egale și din fiecare se formează o bilă. Fiecare bilă din aluat se apasă pe suprafața de lucru cu degetul arătător înmuiat în făină sau cu coada unei linguri. Apoi se mișcă degetul sau coada de lingură cu mișcări circulare pentru a mări gaura din mijloc astfel formată. Inelele de aluat se modelează cu degetele dacă mai este nevoie, apoi se așază în tava de copt. Tava se introduce în cuptor și se coace. 


După coacere, gogoșile se scot imediat din tavă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.

4

Decorare gogoși

Se amestecă zahărul pudră cu laptele pentru a obține o glazură vâscoasă. Fiecare gogoașă se scufundă cam 1/3  din grosime în această glazură, apoi se așază înapoi pe grătarul de bucătărie și se decorează imediat folosind creioanele de decor. Se așteaptă pentru ca glazura să se usuce.

  • Gogoșile pot fi decorate după preferință și cu creioanele de decor pastelate Dr. Oetker.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.