Flag

Macarons

40 porții
Medie
60
Impresionați-vă prietenii și familia cu aceste macarons drăguțe și delicioase!
Delicioase și delicate, macarons sunt prăjituri franțuzești ce încântă cu aroma lor inconfundabilă de migdale mărunțite. Umplute cu o cremă fină de unt și îmbogățite cu esența dulce de vanilie, aceste macarons reprezintă o experiență culinară rafinată și sublimă. Crocante la exterior și moi la in...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru macarons
125 gmigdale mărunțite
225 gglazură din zahăr
4albușuri
1 lingurițăcremă tartar
25 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
2 mlEsență naturală de vanilie Madagascar
3 picăturiColorant alimentar roșu Dr. Oetker
Pentru umplutură
100 gzahăr pentru glazura plus ceva în plus pentru pudrare
100 gunt fără sare
2 mlEsență naturală de vanilie Madagascar
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Pentru decorare
Margarete decor Dr. Oetker
Zahăr neon

Afișare produse

Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker - cu aromă de vanilie
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar galben Dr. Oetker
1

Macarons

Se încălzește cuptorul la 180 °C (160 °C cuptorul cu ventilator, poziția 4 cuptorul cu gaz). Se cern migdalele mărunțite și zahărul pentru glazură pe o bucată de hârtie de copt, apoi se cern din nou.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Se bat spumă albușurile folosind un mixer cu stand. Se adaugă crema tartar și se bate până se obține o spumă moale. Se reduce viteza mixerului și se adaugă treptat zahărul pudră, apoi se revine la viteză mare și se bate până când spuma capătă o consistență fermă.

3

Se scoate bolul de mixer din stand și se adaugă extractul de vanilie împreună cu câteva picături de colorant gel dacă se dorește. Cu o lingură de metal mare se încorporează ingredientele uscate. Compoziția obținută trebuie să fie fină și lucioasă.

4

Compoziția se trece într-un poș cu orificiu rotund de 1 cm și cu ajutorul poșului se repartizează în tava de copt tapetată cu hârtie de copt sub forma unor mici moțuri de circa 3 cm în diametru lăsând 2,5 cm spațiu între ele. Se scutură ușor tava sau se bate ușor pentru a netezi puțin moțurile.

5

Se lasă tava în repaus pentru 15 minute pentru a se forma o pojghiță la suprafața compoziției, apoi se introduce tava în cuptor pe grătarul din mijloc și se coace pentru circa 10 minute lăsând ușa cuptorului întredeschisă pentru a permite aburului să iasă.  Macarons trebuie să crească puțin și să fie crocante și ferme deasupra.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 10 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

6

Se scot din cuptor imediat și se lasă să se scurgă puțină apă rece între hârtia de copt și tavă. Aceasta va permite desprinderea mai ușoară de pe hârtia de copt. Se lasă două-trei minute să se răcească înainte de a se desprinde de pe hârtia de copt.

7

Se lasă să se răcească complet, apoi se lipesc câte 2 sub forma unui sandviș cu umplutură. Asigurați-vă că folosiți o cantitate suficientă de umplutură deoarece întotdeauna este de dorit ca aceasta să se vadă puțin.

8

Crema de unt

Pentru crema de unt se freacă spumă untul și zahărul pudră. Se adaugă câteva picături de extract de vanilie. Pentru a colora crema de unt se adaugă după preferință câteva picături de colorant alimentar gel și se amestecă până la omogenizare.

9

Decorare macarons

Pentru a finaliza macarons se rulează marginile în zahăr neon. Alternativ lăsați macarons deschise și scufundați partea glazurată în zahăr néon, iar deasupra așezați o margaretă din napolitană.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.