Puneți biscuiții zdrobiți într-un bol termorezistent. Topiți untul, turnați-l peste biscuiți și amestecați până se leagă compoziția. Distribuiți amestecul în borcane și presați-l bine pe fundul acestora, folosind dosul unei linguri metalice. Lăsați la rece până la utilizare.
Rupeți ciocolata albă în bucăți și puneți-o într-un bol termorezistent. Așezați bolul deasupra unei cratițe cu apă care fierbe ușor (bain-marie) și lăsați ciocolata să se topească complet. Scoateți bolul din apă și lăsați ciocolata să se răcească timp de 10 minute.
Într-un bol mare, amestecați crema de brânză, smântâna dulce și pasta de vanilie până obțineți o compoziție fină și cremoasă.
Încorporează cu grijă ciocolata albă topită (călduță) în compoziția de cheesecake, amestecând ușor până la omogenizare. Toarnă amestecul cu lingura peste blaturile de biscuiți din borcane, nivelează suprafața și dă la frigider pentru cel puțin 2 ore, până se întărește.
Se servește cu căpșuni.
Rețete asemănătoare
Cheesecake
Cheesecake
Cheesecake