Se preîncălzește cuptorul la 170°C (cuptorul cu ventilator la 150°C, cel cu gaz la treapta 3). Se unge și se tapetează o formă de copt dreptunghiulară cu dimensiunile de 18 x 28 cm.
Se pun prunele uscate și sucul de mere într-o cratiță. Se aduce la fierbere, se acoperă și se fierbe timp de 10 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie.
Se ia cratița de pe foc. Se sfărâmă ciocolata în bucăți și se adaugă peste prunele fierte. Se amestecă bine și se lasă deoparte să se topească complet.
Se pune amestecul de prune și ciocolată într-un castron și se încorporează ouăle și zahărul. Deasupra se cerne făina și se încorporează. Compoziția obținută se trece cu o lingură în forma de copt, se nivelează și se coace timp de aproximativ 25 de minute până când este fermă la atingere sau o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Se taie în 15 pătrate și se lasă să se răcească în forma de copt timp de 10 minute, apoi se transferă pe un grătar de bucătărie.
Înainte de servire, se cerne zahărul pudră într-un castron și se adăagă câteva picături de extract de vanilie. Se adaugă suficientă apă pentru a face o glazură moale. Se stropește ușor fiecare bucată de negresă și se presară cu firele decor de ciocolată. Se lasă să se întărească câteva minute înainte de servire.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri