Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă sarea.
Apoi se adaugă iaurtul, apa și uleiul. Se amestecă cu spiralele de la mixer până se obține un aluat omogen.
Se unge cu ulei un castron și apoi se pune aluatul obținut. Se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la loc cald 20-30 minute.
Se împarte aluatul în 7-8 bucăți egale.
Suprafața de lucru se pudrează cu făină, fiecare bucată de aluat se întinde cu sucitorul până se obțin foi subțiri și rotunjite în formă de lacrimă.
Aluatul se pune într-o tigaie antiaderentă.
Cand bulele de aer s-au format deasupra și aluatul pare uscat, se întoarce pâinea și se coace și pe cealaltă parte.
Pâinea caldă se unge cu puțin unt aromat pe ambele părți.
Se topește untul, apoi se adaugă după preferință condimentele. Se lasă la răcit.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază