
Combină laptele cald și drojdia într-un bol de amestecare. Lasă să stea până devine foarte spumos, aproximativ 10 minute.
Adaugă untul topit, zahărul, oul, pasta de vanilie și făina. Amestecă la viteză mică folosind cârligul pentru aluat. Crește viteza la mediu-scăzut și continuă frământarea până când se formează un aluat lipicios și elastic, aproximativ 5–10 minute.
Acoperă și lasă la dospit până își dublează volumul, aproximativ 1 oră.
Pentru umplutură, bate crema de brânză și zahărul fin într-un bol până când zahărul s-a dizolvat. Adaugă pasta de vanilie și oul și amestecă până se omogenizează.
După ce a crescut, pune aluatul pe o suprafață presărată cu făină. Taie-l în 4 bucăți egale și formează bile.
Întinde o bilă de aluat într-un cerc de 28 cm. Așază-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adaugă două linguri de umplutură pe aluat și întinde într-un strat subțire.
Întinde o altă bilă de aluat la aceeași dimensiune și așază-o deasupra primei. Pune deasupra două linguri de umplutură. Repetă cu celelalte 2 bile de aluat.
Marchează un cerc de 7 cm în mijlocul cercului de aluat, folosind partea din spate a unui decupator rotund pentru biscuiți sau o cană.
Cu un cuțit foarte ascuțit, taie aluatul în sferturi, lăsând cercul din mijloc neatins.
Taie fiecare sfert în jumătate, apoi fiecare dintre acestea în jumătate din nou. (Ar trebui să obții 16 triunghiuri mici, unite în centru.)
Ia două fâșii de aluat și răsucește-le de trei ori în direcții opuse.
Presați capetele împreună pentru a forma vârful stelei. Repetă cu restul fâșiilor de aluat. Ar trebui să obții 8 vârfuri de stea. Acoperă și lasă la dospit aproximativ 20 de minute.
Preîncălzește cuptorul la 180 °C / 160 °C cu ventilație / treapta 4 pe gaz.
Bate 1 ou cu o lingură de lapte. Unge suprafața pâinii stea și coace timp de 30 de minute, până devine aurie.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Decorează pâinea stea cu vanilie cu un praf de zahăr pudră și semințe de rodie înainte de a o servi caldă sau las-o să se răcească și păstreaz-o într-un recipient ermetic, la temperatura camerei, până la 2 zile.
Rețete asemănătoare

Pâine

Pâine

Pâine