Flag

Prăjitură cu mere, rapidă

16 bucăți
Ușoară
40
Prăjitura cu mere, rapidă: un desert simplu și delicios, cu un gust autentic de mere coapte și aromă de scorțișoară
Această prăjitură cu mere, rapidă și delicioasă, aduce în casele dumneavoastră aroma merelor coapte și a scorțișoarei, completând atmosfera magică a sărbătorilor de Paşte. O prăjitură simplă, dar extrem de savuroasă, este alegerea perfectă pentru masa festivă. Prepararea rapidă vă permite să vă b...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluatul all-in
200 gfăină
2 lingurițe rasePraf de copt Dr. Oetker
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 vârf de cuțitsare
4 picăturiEsențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
125 gunt moale
3ouă (mărime medie)
Pentru garnitura de mere
750 gmere
3 lingurilapte
50 gunt
10 gZahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker
Picture - Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
1

Pregătire prăjitură cu mere

Se unge baza unei forme de copt cu margine detașabilă (diametrul de 26 cm). Se preîncălzește cuptorul.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Prepararea aluatului

Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere), la început scurt la viteză mică, apoi la viteza maximă 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Două treimi din cantitatea de aluat astfel obținut se întinde uniform în forma de copt. 

3

Prepararea garniturii de mere

Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în felii care se așază sub forma unei cununi peste aluat. În aluatul rămas se încorporează laptele, apoi aluatul se întinde peste mere. Deasupra se presară untul răzuit, apoi zahărul cu scorțișoară. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 45 Minute


După coacere, se desprinde marginea laterală, apoi prăjitura se lasă cu tot cu baza formei de copt pe un grătar de bucătărie ca să se răcească.

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.