Flag

Prăjitură cu Nutella de Ziua Mamei

8 bucăți
Medie
80
Prăjitura cu Nutella îmbogățită cu fructe, smântână și decoruri din inimioare - special creată pentru Ziua Mamei
Sărbătoriţi Ziua Mamei cu o prăjitură cu Nutella! Acest desert special este îmbogățit cu fructe proaspete și aromate - căpșuni, zmeură și coacăze roșii - care adaugă o notă de prospețime și culoare. Perfectă pentru a-i arăta mamei cât de mult o prețuiţi!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Blatul de tort se poate pregăti cu o zi în avans.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Pentru forma rotundă de copt cu margine detașabilă cu diametrul de 18 cm
Hârtie de copt

Ingrediente

Pentru aluat
3ouă mărime medie
125 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
200 gsmântână dulce pentru frișcă
200 gfăină din grâu
1 linguriță rasăPraf de copt Dr. Oetker
Pentru decorul din fructe
250 gcăpșuni (aprox)
125 gzmeură (aprox)
125 gcoacăze roșii (aprox)
Pentru decorul din ciocolată
4Sticksuri învelite în ciocolată (aprox)
16inimioare din ciocolată Milka (aprox)
Creioane pentru decor Dr. Oetker - roșu
Pentru crema de frișcă
2 plicuriÎntăritor de frișcă Dr. Oetker
2 linguri rasezahăr
400 gsmântână dulce pentru frișcă rece
50 gNutella la temperatura camerei
Pentru decorare
Margarete decor Dr. Oetker - câteva flori

Afișare produse

Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Creioane pentru decor Dr. Oetker - roșu
Picture - Întăritor de frișcă Dr. Oetker
1

Pregătirea

Se tapetează forma de copt cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C

2

Pregătirea aluatului

Ouăle se bat spumă într-un vas de mixare folosind mixerul cu paletele de batere la viteză mare, timp de circa un minut. Zahărul se amestecă cu zahărul vanilat și se presară timp de un minut peste spuma de ouă, amestecând continuu, apoi se continuă baterea încă 2 minute. Se încorporează smântâna. Se amestecă făina cu praful de copt și apoi se încorporează scurt la viteză mică în compoziție. Aluatul se toarnă în forma de copt și se nivelează. Forma se introduce în cuptor și se coace.

Poziție grătar: în partea de jos

Durată de coacere: 40 Minute

3

Prepararea decorului din fructe

Căpșunile se spală și se curăță. Zmeura se alege. Coacăzele se spală. Se taie cubulețe mici 100 g de căpșuni. Boabele de coacăze se desfac de pe ciorchini. Cubulețele de căpșuni, boabele de coacăze și 50 g de zmeură se amestecă cu grijă. Restul fructelor se pun deoparte.

4

Prepararea decorului din ciocolată

Sticks-urile învelite în ciocolată se așază pe un blat. Pe capătul de sus se lipesc folosind creionul de decor, inimioarele din ciocolată. Se scriu literele M A M A pe inimioarele de ciocolată, apoi se așteaptă ca glazura să se întărească.

5

În continuare, se taie blatul de tort de 2 ori pe orizontală pentru a obține 3 foi, iar foaia de jos se așază pe un platou de tort.

6

Prepararea cremei de frișcă

Se amestecă întăritorul de frișcă cu zahărul. Frișca se bate spumă tare încorporând în timpul baterii amestecul de întăritor de frișcă cu zahăr. Se încorporează Nutella. 1/3 din cantitatea de cremă astfel obținută se întinde peste foaia de prăjitură. Jumătate din amestecul de fructe se repartizează peste cremă. Se acoperă cu foaia din mijloc, se apasă ușor, după care următoarea treime din cantitatea de cremă se întinde peste foaia de tort. Deasupra se repartizează restul de amestec de fructe.
Se așază ultima foaie de tort și se apasă ușor. Restul de cremă se întinde deasupra și pe laterale în strat subțire. Prăjitura se păstrează minim o oră la frigider.

7

Decorarea prăjiturii cu Nutella

Căpșunile se taie în jumătăți sau în sferturi, după dorință. Prăjitura se decorează deasupra cu boabe de fructe. Inimioarele din ciocolată se fixează prin apăsare pe marginea tortului. Sticks-urile se înfig cu grijă în prăjitură, iar la final se așază câteva flori decor.

  • Blatul de tort se poate pregăti cu o zi în avans.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.