
Unge fundul formei de tort cu arc (Ø 18 cm) și tapetează-l cu hârtie de copt.
Preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: despre 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: despre 160 °C
Tocă ciocolata. Amestecă făina cu praful de copt și cacao într-un bol pentru mixare.
Adaugă restul ingredientelor, cu excepția ciocolatei (cuvertură), și amestecă totul cu un mixer (cu palete de amestecat) — mai întâi scurt la viteza cea mai mică, apoi timp de 2 minute la viteza cea mai mare, până obții un aluat omogen. Încorporează ciocolata tocată. Toarnă aluatul în forma de copt cu inel (springform) și nivelează. Pune forma pe grătarul cuptorului și introdu-o în cuptorul preîncălzit.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: despre 25 Minute
Scoate prăjitura cu ciocolată și unt de arahide din formă, răstoarn-o pe un grătar pentru prăjituri tapetat cu hârtie de copt și las-o să se răcească complet.
Încălzește siropul de agave într-o tigaie la cea mai mare temperatură. Adaugă margarina și las-o să se topească, amestecând continuu. Adaugă laptele de soia și fierbe totul, amestecând din când în când, timp de cel puțin 2 minute, până obții o compoziție ușor îngroșată. Încorporează arahidele și lasă caramelul să se răcească puțin.
Îndepărtează hârtia de copt coaptă de pe fundul prăjiturii. Taie blatul pe orizontală, la mijloc.
Așază partea inferioară pe un platou pentru tort și înconjoar-o cu un inel pentru tort sau cu marginea curățată a formei de copt. Toarnă caramelul de arahide și întinde-l uniform. Așază partea superioară deasupra și lasă umplutura de caramel să se răcească complet.
Îndepărtează inelul pentru tort. Tocă ciocolata și topește-o la bain-marie împreună cu siropul de agave și laptele de soia. Amestecă totul cu grijă până obții o compoziție omogenă. Distribuie glazura uniform peste tort. După dorință, decorează cu câteva arahide tocate.
Rețete asemănătoare

Prăjituri

Prăjituri

Prăjituri