Flag

Prăjitură din aluat sfărâmicios cu mere și nucă

20 bucăți
Medie
40
O prăjitură crocantă cu mere și nuci, îmbogățită cu o aromă fină de vanilie, perfectă pentru a satisface orice poftă dulce
Astazi vă propunem să savurați o prăjitură cu nucă, mere și vanilie, o combinație armonioasă de arome! Acest desert, perfect pentru zilele răcoroase de toamnă sau pentru momentele speciale petrecute în familie, combină textura crocantă a nucilor cu dulceața merelor coapte și cu o notă subtilă de ...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image
Ustensile
Aluatul
Tavă de copt (30 x 40 cm)
Hârtie de copt
Mixer

Ingrediente

Aluatul
200 mllapte
75 gunt
375 gfăină
1 plicDrojdie Dr. Oetker
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
1ou
Garnitura prajiturii cu nucă
1 plicOriginal Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
40 gzahăr
500 mllapte
100 gnuci mărunțite
1 kgmere
Aluatul sfărâmicios
100 gnuci întreagi
100 gunt
50 gzahăr
1 plicZahăr Vanilinat Dr. Oetker
1 prafsare
200 gfăină

Afișare produse

Picture - Drojdie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Picture - Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Picture - Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
1

Pregătirea

Pentru aluatul dospit se încălzește laptele, se adaugă untul și se lasă să se topească.

2

Aluatul dospit

Se amestecă cu grijă făina și drojdia într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și amestecul călduț de lapte cu unt. Se amestecă laolaltă cu mixerul cu spiralele de aluat, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă cca 5 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc călduț până ce își dublează vizibil volumul. Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

Poziție grătar: central

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

3

Garnitura pentru prăjitura din aluat sfărâmicios cu mere și nucă

Din praful de budincă, zahăr și lapte se prepară o budincă așa cum este indicat pe ambalaj. Se încorporează alunele mărunțite. Merele se spală, se taie în sferturi și apoi în bucăți de circa 2 x 2 cm.

4

Aluatul sfărâmicios

Nucile se mărunțesc grosier. Untul se topește și se pune apoi într-un vas de mixare. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și sarea și se amestecă. În continuare se adaugă făina și nucile.  Se amestecă cu o lingură până ce se obține un aluat sfărâmicios.

5

Aluatul dospit se presară ușor cu făină și se scoate din vas pe o suprafață ușor tapetată cu făină. Se frământă puțin, apoi se întinde într-o foaie dreptunghiulară de dimensiunea tăvii de copt, care se așază în tava de copt.

6

Mai întâi se întinde uniform budinca peste aluat. Peste budincă se așază bucățile de mere. La final se împrăștie uniform aluatul sfărâmicios. Tava se introduce în cuptor și se coace pentru cca. 40 de minute.

7

Tava se scoate din cuptor pe un grătar de bucătărie și se lasă până ce prăjitura se răcește.

  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.