Flag

Tort Praline Delight

12 felii
Ușoară
60
O încântare dulce pe gustul oricui
Ingrediente
Preparare
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru blat
2 plicuriMix pentru ceva dulce/Pandișpan Dr. Oetker
10ouă
60 mlapă
Pentru crema praline de nuci și caramel
100 gzahăr
50 mlapă (3 linguri)
1 lingurițăzeamă de lămâie
35 gunt (cam o lingură cu vârf)
4 lingurismântână pentru frișcă
100 gnuci (nuci coapte şi mărunţite)
Pentru crema de unt
200 gunt la temperatura camerei
200 gciocolată albă
200 gZahăr pudră aromatizat Dr. Oetker (cu aromă de vanilie)
1 lingurițăEsență de rom 38 ml Dr. Oetker
4 lingurilapte rece (de la frigider)
Pentru decor
1 plicMix pentru bezele Dr. Oetker
Fluturași dulci Dr. Oetker
Ornamente Bobițe dulci Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Mix pentru ceva dulce/Pandișpan Dr. Oetker
Picture - Zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker (cu aromă de vanilie)
Picture - Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Picture - Mix pentru bezele Dr. Oetker
Picture - Fluturași dulci Dr. Oetker
Picture - Ornamente Bobițe dulci Dr. Oetker
1

Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, întâi la viteză mică până se încorporează, apoi la viteză mare timp de 5 minute. Se împarte amestecul obținut în părți egale, în funcţie de câte blaturi doriți să obţineți (3x20 cm sau 2x26cm).

2

Se amestecă zahărul, apa și zeama de lămâie și se pun într-un vas la foc mediu, amestecând până zahărul se topește. Din acel moment, fierbem aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, sau până ce amestecul capătă o culoare arămie. Când siropul a ajuns la culoarea aramie, adăugăm untul, luăm de pe foc pentru a amesteca, iar după ce se omogenizează, adăugăm și cele 4 linguri de smântână pentru frișcă. Mai fierbem aproximativ un minut, amestecând constant, apoi îl lăsăm să se răcească puţin. 

3

Când amestecul este călduț, îl turnăm peste nucile mărunțite, apoi ungem blaturile de tort cu un strat din crema pralinată obținută (exceptând blatul care va fi deasupra).

4

Tăiem ciocolata mărunt, o topim pe bain-marie, apoi o lăsam la răcit. 

5

Între timp, mixăm untul un minut, până se deschide la culoare, apoi începem să adăugăm zahărul pudră, câte o lingură pe rând. După ce am terminat de omogenizat zahărul, mixăm la viteză mare 5 minute. Adaugăm laptele, câte o lingură pe rând. Când ciocolata topită a ajuns la temperatura camerei (pentru a nu topi untul din cremă), o adaugăm peste crema de unt și mixăm, crescând treptat viteza. Adaugăm și esența de rom, apoi trecem la montarea tortului.

6

Decorăm tortul folosind Fluturași dulci, Biluțe dulci şi bezele făcute cu ajutorul Mixului pentru bezele.