Preîncălzește cuptorul la 170°C. Tapetează o tavă de copt de 30 x 20 cm cu hârtie de copt.
Pentru a prepara brownie-ul, toacă grosier ciocolata și pune-o într-un bol termorezistent deasupra unei băi de aburi (fără a fierbe apa). Lasă ciocolata să se topească.
Adaugă untul și zahărul într-un bol și bate-le până devin pufoase și deschise la culoare. Adaugă pasta de vanilie și ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adaugă treptat făina, apoi mixează la viteză mare până când compoziția devine omogenă.
Toarnă încet ciocolata topită și amestecă până se omogenizează. Toarnă aluatul în tava de copt.
Pentru stratul de cheesecake, pune crema de brânză, zahărul și pasta de vanilie într-un bol și amestecă încet până devine o compoziție fină. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând după fiecare.
Toarnă cu grijă compoziția de cheesecake peste aluatul de brownie și amestecă ușor cu o furculiță pentru un efect marmorat. Presară zmeura deasupra.
Coace timp de 30–40 de minute, până când stratul de cheesecake este închegat. Lasă să se răcească complet, apoi pune la congelator pentru 2 ore sau la frigider peste noapte.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 170 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri