Flag

Ștrudel cu ciocolată, cireșe și marțipan

6 - 8 felii
Ușoară
20
Acest ștrudel umplut cu ciocolată, cireșe și marțipan este desertul perfect servit fie cu înghețată, fie cu sos!
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Ștrudelul poate fi păstrat până la 2 zile într-un recipient ermetic la temperatura camerei.
Recipe Tips
Pentru a reîncălzi ștrudelul, se pune la cuptor timp de 10-15 minute.
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs!
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru ștrudel
250 gcireșe negre compot (tăiate jumătăți și scurse)
100 gbucăți de ciocolată Extra Dark 70%
100 gFondant Dr. Oetker
50 gmigdale măcinate
6 foialuat foietaj congelat Morărița
50 gunt

Afișare produse

Picture - Fondant Dr. Oetker
1

Mai întâi, se preîncălzește cuptorul la 200°C/180°C/Gaz treapta 6 și se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare. Se scurg cireșele și se taie în jumătăți.

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C

2

Se pun cireșele, bucățile de ciocolată, fondantul mărunțit și migdalele măcinate într-un bol mare și se amestecă bine laolaltă.

3

Se așază o foaie de foitaj în tava de copt tapetată, se unge cu untul topit, apoi se așază o altă foaie deasupra. Se continuă până când se obțin 6 foi de aluat puse una peste cealaltă. Se toarnă o linie de umplutură peste foitaj, spre o margine a acestuia. Aluatul se rulează în jurul umpluturii, iar îmbinarea va fi la baza ștrudelului. Untul rămas se întinde cu o perie peste ștrudel, iar capetele acestuia se apasă spre interior pentru a împiedica curgerea umpluturii.

4

Se coace la cuptor pentru 40-45 de minute până devine auriu. Se presară cu zahăr înainte de a fi servit. Ștrudelul poate fi servit cald sau rece și este perfect dacă este combinat cu înghețată!

Durată de coacere: 40 - 45 Minute

  • Ștrudelul poate fi păstrat până la 2 zile într-un recipient ermetic la temperatura camerei.
  • Pentru a reîncălzi ștrudelul, se pune la cuptor timp de 10-15 minute.
  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs!