
Cerne făina și praful de copt într-un bol mare. Adaugă untul vegan, zahărul și scorțișoara, apoi folosește cârligele pentru aluat ale mixerului de mână pentru a forma un aluat. Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider aproximativ 1 oră.
Curăță merele de coajă, taie-le în sferturi, îndepărtează cotorul și taie-le în bucăți de aproximativ 1,5 cm. Pune-le într-o oală împreună cu zahărul, scorțișoara și untul vegan, apoi fierbe-le la foc mediu aproximativ 10 minute.
Amestecă zahărul și praful de budincă într-un bol, apoi omogenizează cu iaurtul de soia. Spală lămâia cu apă fierbinte, usuc-o, rade fin coaja și stoarce sucul. Adaugă coaja și sucul în compoziție, împreună cu celelalte ingrediente.
Tapetează o formă rotundă cu pereți detașabili (aprox. 24 cm Ø) cu hârtie de copt. Unge marginile cu unt vegan și presară ușor făină. Presă aprox. 3/4 din aluatul fraged în formă, formând o margine de aproximativ 4 cm înălțime. Presară migdalele măcinate pe bază. Adaugă bucățile de mere gătite și toarnă deasupra crema de cheesecake.
Preîncălzește cuptorul la 170°C cu ventilație. Coace cheesecake-ul aproximativ 30 de minute pe raftul din mijloc. Între timp, frământă migdalele tocate cu aluatul rămas. După cele 30 de minute, presară acest crumble de migdale peste prăjitură și mai coace încă 20–30 de minute.
Temperatură cuptor cu convecție: 170 °C
Adu apa și zahărul la fierbere într-un vas mic, la foc mediu, pentru a forma un sirop ușor. Rămâi aproape și așteaptă până când zahărul începe să se caramelizeze. Când siropul capătă o culoare maro deschis, adaugă untul, smântâna vegetală și sarea. Lasă să fiarbă ușor până devine omogen. Cu cât fierbe mai mult, cu atât sosul devine mai gros.
Lasă cheesecake-ul să se răcească, apoi servește-l cu sosul de caramel cald.
Rețete asemănătoare

Prăjituri

Prăjituri

Prăjituri