Tarta cu ciocolată este mixul ideal pentru toți iubitorii de ciocolată. Adăugând doar 123 g unt topit și 3 ouă, vei obține o prăjitură cu gust intens de ciocolată și consistență ușor umedă, numai bună pentru un moment de răsfăț, alături de cei dragi.
Se tapetează cu hârtie de crop o formă cu diametrul de 26 cm.
Se preîncălzeşte cuptorul:
Cuptor electric 190°C / Cuptor cu gaz: 200°c
Într-un vas pentru mixer se pun mixul pentru tarta cu ciocolată, ouăle şi untul topit.
Se amestecă toate ingredientele cu mixerul pentru început la viteză mică şi apoi la viteză maximă timp de 3 minute. Compoziţia astfel obţinută se toarnă în forma pregătită şi se nivelează.
Forma se introduce în cuptor și se coace în partea de mijloc timp de 20 de minute.
la finalul timpului de coacere se verifică dacă tarta este gata prin introducerea unui cutit în mijlocul acesteia.
Tarta este coaptă dacă aluatul nu se lipește de cuțit.
Atențe! Tarta are consistență ușor umedă.
Prelungirea timpului de coacere va influența consistența acesteia.
După coacere se desprind marginile tartei cu ajutorul unui cuțit și se lasă în formă să se răcească.
Țineți cont de indicațiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră. Pe întreaga durată a coacerii ușa cuptorului se păstrează închisă.
După ce tarta cu ciocolată s-a răcit se îndepărtează hârtia de copt și se așează pe un platou.
Înainte de a fi consumată, peste tarta cu ciocolată se presară zahăr pudră.
Prăitura are consistență ușor umedă.
Se prepară tarta cu ciocolată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.