Flag

Chec cu lime și cocos

8 - 10 felii
Ușoară
30
Savurează combinația exotică și revitalizantă de lime și cocos în acest chec aromat, o alegere perfectă pentru orice ocazie
Descoperă o rețetă delicioasă și răcoritoare de chec cu lime și cocos, perfectă pentru a impresiona la orice ocazie. Acest desert combină aromele tropicale ale lămâii verzi și ale nucii de cocos cu gustul intens al ciocolatei negre, oferind un echilibru perfect între dulce și acrișor. Fulgii de n...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru chec cu lime și cocos
200 mlapă
100 gmargarină
200 gzahăr pudră
200 gfăină
1 plicPraf de copt Dr. Oetker (2 lingurițe)
75 gFulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
100 mllapte de cocos
60 gsemințe de in
1 gCoajă rasă de lime
Pentru decorare
100 gciocolată neagră
20 gFulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
1Coajă rasă de lime

Afișare produse

Picture - Praf de copt Dr. Oetker (2 lingurițe)
Picture - Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker
Picture - Fulgi de nucă de cocos Dr. Oetker

Preparare chec cu lime și cocos

1

Se preîncălzește cuptorul la 180°C (160°C cu ventilare sau treapta 4 la cel cu gaz). Se unge și se tapetează o formă de chec pentru 900 g. Se pun semințele de in cu apa într-un vas și se lasă să se îngroașe.

2

Se freacă margarina, laptele de cocos și zahărul până se fac spumă. Se adaugă coaja rasă de lime și se amestecă. După ce semințele de in amestecate cu apă au căpătat consistența unui ou, se toarnă peste compoziție și se încorporează.

3

Se cern făina și praful de copt peste compoziție și se încorporează. La sfârșit se adaugă fulgii de nucă de cocos.

4

Se toarnă compoziția în forma de copt și se introduce în cuptor. Se coace cca 1-1,5 ore până ce capătă o culoare frumoasă maro-aurie, iar o scobitoare introdusă în centrul checului este scoasă curată, fără urme de aluat lipit. Se scoate din cuptor și se lasă pentru circa 20 de minute în forma de copt, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie unde se lasă se răcească complet.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 75 Minute


Decorare
5

După ce checul s-a răcit complet, se topește ciocolata. Aceasta se fărâmițează, se pune într-un bol la cuptorul cu microunde și se încălzește timp de cca 30 de secunde. Se amestecă, apoi se încălzește și se amestecă succesiv câte 10 secunde până la topirea completă a ciocolatei.

6

Se toarnă ciocolata peste chec și se nivelează lăsând să curgă surplusul pe marginile checului.

7

Se presară coajă rasă de lime și fulgi de nucă de cocos peste chec, apoi se lasă glazura să se întărească. Checul este gata pentru a fi servit! Poftă bună!

  • Vă rugăm să țineți cont și de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.